Megbízás

2023.12.12. 19:36

Novák Katalin kinevezte a Költségvetési Tanács új elnökét

Horváth Gábor közgazdászt, kockázatkezelési szakembert nevezték ki 2024. január 10-i hatállyal a Költségvetési Tanács elnökévé kedden Budapesten.

MW

Novák Katalin köztársasági elnök kinevezi Horváth Gábor közgazdászt, kockázatkezelési szakembert a Költségvetési Tanács új elnökének a Sándor-palota Tükörtermében 2023. december 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Horváth Gábor az eskütételt Novák Katalin köztársasági elnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László jelenlétében tette kedden a Sándor-palotában. Kinevezése hat évre szól.

Az eseményen a köztársasági elnök Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács jelenlegi, leköszönő elnökének a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje a csillaggal polgári tagozat kitüntetést adományozta.

KOVÁCS Árpád; NOVÁK Katalin; HORVÁTH Gábor
.Novák Katalin köztársasági elnök, mellette Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács jelenlegi, leköszönő elnöke, akinek az államfő a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje a csillaggal kitüntetést adományozta a Sándor-palotában 2023. december 12-én
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Varga Mihály a díjazottat méltatva kiemelte: 

Kovács Árpád személyében az elméleti tudás és annak gyakorlati alkalmazása a lehető legtökéletesebb egységet hozta létre.

Emlékeztetett: Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöki tisztét 2012-ben jelentős hazai és nemzetközi szakmai tapasztalattal foglalta el, munkája hatékonyságát, eredményességét mutatja, hogy másodszorra is bizalmat kapott, így 12 évig őrködött Magyarország költségvetése fölött.

Az elnöki feladatkör az elmúlt 12 évben szerteágazó feladatot jelentett, széles látókört és nagy felkészültséget igényelt 

– hangsúlyozta Varga Mihály, hozzátéve: végigtekintve a tanulmányokat és szakterületeket, amelyekkel Kovács Árpád foglalkozott, olyan polihisztor képe rajzolódik ki, akinél az elsődleges szakterületet, az állami gazdálkodás ellenőrzését szerteágazó tudás támogatja.

VARGA Mihály; NAGY Márton; NOVÁK Katalin; HORVÁTH Gábor; VERES István Attila
Varga Mihály pénzügyminiszter mond beszédet a Költségvetési Tanács új elnökének kinevezésén
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

A Költségvetési Tanács élére kinevezett Horváth Gábor közgazdász 22 éve foglalkozik kockázatkezeléssel, széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a makrogazdasági elemzés, a bankcsoporti irányítás, az eszköz-forrás menedzsment, a vagyonkezelés és a banki átvilágítás területén. Munkájából kifolyólag mintegy 25 éve figyeli a magyar és a régiós gazdaságok fejlődését, államháztartási egyensúlyuk és államadósságuk alakulását.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában