Otthon

2016.10.06. 11:24

A legjobb duguláselhárító spirál, gépek és egyéb eszközök (x)

Ha már megtörtént a baj, és bár minden ismert házi praktikát bevetettünk, mégsem jártunk sikerrel a dugulás elleni harcban, érdemes lehet számba venni – a vegyszereken túl – a duguláselhárításra szolgáló gépek alkalmazását.

Az ilyen célra szolgáló gépek nagy valószínűséggel ritkán fordulnak elő egy-egy háztartásban. Ez azt jelenti, hogy – ha már ilyen jellegű megoldáshoz kell folyamodnunk –, szakemberre kell bíznunk a dugulás felszámolását – hiszen ő rendelkezni fog a szükséges berendezésekkel ehhez.

Ahhoz, hogy a problémánk megszűnjön – és lehetőleg ne is térjen vissza hosszú ideig –, fontos, hogy profi szintű szaksegítséget vegyünk igénybe. Ennek alapjául az olyan minőségű gépek szolgálnak, melyek ipari felhasználásra készültek – azaz szinte kivétel nélkül az erre specializálódott szakemberek rendelkeznek velük. A professzionális duguláselhárító gépeket ellátták minden olyan funkcióval, amelyre szükség lehet a dugulás megszüntetése folyamán.

A Magyarországon leggyakrabban használt duguláselhárító gépek közül valamennyi univerzális és igen nagy teljesítményű, illetve általában 16 és 22 mm-es spirál befogására alkalmasak. Alkatrészeik edzett acélból készülnek, ami – többek között – garanciát nyújt a megbízhatóságra és a hosszú élettartamra egyaránt. Mivel –mint már említettük – ezeket szakemberek számára tervezték, így amellett, hogy sajnos igen magas a piaci áruk, fontos, hogy használója valóban értsen az eszköz alkalmazásához.

Magyarországon – a teljesség igénye nélkül – a legnépszerűbb duguláselhárító gépek közé tartozik a Rothenberger R600, a CT-103 (Zsalugép), a Ridgid K60, és a Rems Cobra 22 dugulás elhárító gép, melyek mindegyike szerviz hálózattal is rendelkezik.

A cikk összeállításakor szakértői segítséget Perényi Sándortól, duguláselhárítási szakértőtől kaptunk. (Perényi Sándor, Budapest 1154 Arany János u. 85 - (20) 985 47 66, www.dugulaselharitas.net vagy Google+)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!