Pápa

2015.09.23. 15:52

Járdát építenek Kéttornyúlakon

Kéttornyúlak – A kéttornyúlaki Pápai út mentén tovább folytatódik az Eszterházy Ferenc Terv keretében megkezdett városi járdafelújítás.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kifejtette: a Pápai út egy országos fenntartású közút, mely rendkívül nagy forgalmat bonyolít. Mint mondta, az út mellett eddig nagyon rossz minőségű járdán közlekedhettek a helyi lakosok, akik ezt a lakossági fórumokon is jelezték. – A járda csaknem 500 méter hosszúságban épül meg a helyi kultúrháztól kezdődően egészen a település végéig. A járófelületet a Pápán már megszokott egységes térkőburkolat alkotja majd az utolsó 100 méteres szakasz kivételével, melynek kiépítéséhez a korábban felszedett ép járdalapokat használjuk fel. A munkák várhatóan december 10-ére fejeződnek be Kéttornyúlakon, ám ezt nagymértékben befolyásolhatják a hűvösebb hónapok időjárási körülményei – tájékoztatott Áldozó Tamás.

Rádi Róbert, a kivitelezést végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a járda felújításán kívül további kihívások elé állítja őket a közút és a járdafelület közti árokszakasz kezelése. – Ennek a projektnek ugyan nem része az árok elkészítése, de ezt mindenképpen figyelembe kell vennünk a járdaépítés során. Ezért az érintett szakaszokon szeretnénk olyan gyűrűket elhelyezni, amik a későbbi ároképítési munkák szempontjából fontosak lehetnek. Emellett az egyik járdához közeli buszmegálló járófelületét is teljes mértékben leburkoljuk majd – jegyezte meg Rádi Róbert. Máté István önkormányzati képviselő hozzátette: az elmúlt évtizedekben jelentősen elhasználódott a korábbi gyalogút, melyet korábban a lakók újítottak fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!