Pápa

2014.07.17. 09:40

Évfordulós ünnepség

Bakonypölöske - A település fennállásának hétszázadik évfordulóját ünnepelték a nemzetiségi falunapon.

Tóth B. Zsuzsa

Beszédében a polgármester, Ulaki Béla szólt a falu múltjáról, az elmúlt időszak nehézségeiről. Mint mondta, a török pusztítást, a világháborúkat, a kitelepítést ugyancsak megszenvedték, mégis talpon van a község.

Az ajkai fúvósok és mazsorettesek előadása nagy sikert aratott (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Mára elkészült a faluközpont, parkolók épültek, művelődési ház és buszmegálló épült, házhelyeket alakítottunk ki, falugondnoki busz segíti az itt élőket. Támogatással újult meg a templom, készült el a szülők nagy örömére is a játszótér. A terveink között pedig a csatorna rákötés, az óvoda épületének közösségi célra való hasznosítása, tetőszerkezetének felújítása szerepel - mondta a polgármester és az összefogás fontosságát hangsúlyozta, valamint köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a munkákat. Az ünnepi programban dr. Mail József, a pápai nagytemplom apátplébánosa celebrálta a szentmisét, amelynek keretében újraszentelte a felújított templomot. Azt követően felavatták a játszóteret, valamint Virág Lajos templom- és régi oklevél fotóinak kiállítása nyílt a kultúrházban. Felléptek az ajkai fúvósok a mazsorettesekkel, szerepelt a városlődi Pergő Rozmaring Néptáncegyüttes, a noszlopi iskolások, Cimbi aranysarkantyús táncosai, a Black Bunny táncosai. Bálint Csaba partnerével operettet énekelt a bál előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!