Pápa

2014.07.14. 17:49

Visszaállíttatnák a bankautomatát

Pápa - Aláírásgyűjtés indult a Tompa Mihály utcában megszüntetett bankautomata visszaállításáért a felsővárosi és az erzsébetvárosi körzetben – hangzott el pápai önkormányzati képviselők sajtótájékoztatón.

Polgár Tibor

Az aláírásgyűjtést a két körzet önkormányzati képviselői, dr. Hermann István és Venczel Csaba kezdeményezték. Az eset háttere: az egykori Pápai Textilgyár főportája mellett található bankjegy-kiadó automatát néhány hónapja megszüntették, és ez az Erzsébetváros vasúton túli területein, valamint a Felsőváros északi-keleti részein élőket hátrányosan érintette.

Néhány napon belül közel ötszázan támogatták aláírásukkal a pénzkiadó automata visszaállítását – derült ki a Városházán tartott sajtótájékoztatón. Ezen dr. Áldozó Tamás polgármester is részt vett, aki elmondta: amennyiben a pénzintézetnek nem áll módjában visszahelyezni az automatát a korábbi helyére, akkor az önkormányzat kész arra, hogy egy, a tulajdonában lévő épületet felajánljon erre a célra.

Dr. Hermann István megjegyezte, a bankautomata visszaállítása nemcsak a körzetben élő ezer lakos miatt lenne szükséges, hanem Pápa kereskedelmi- és turistaforgalma miatt is, hiszen a vasútállomásról érkezők minden bizonnyal előszeretettel használnák az automatát. A képviselők a bankjegy-kiadó automata visszaállítására vonatkozó kéréssel hamarosan megkeresik az érintett pénzintézet vezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!