Púder Nélkül

2014.10.29. 12:20

Hódít a bob

A bob és tépett frizurák hódítanak újra, természetesen felfrissítve, a 2014/15-ös évi stílusnak megfelelően. Ha valaki igazán trendi akar lenni, és a jövő évi divat elé szeretne menni, akkor jól teszi, ha a különbözően variálható bob formát részesíti előnyben.

Kutasi Zsófia

A legújabb trendeket a hajviseletben az akadémiák és vezető fodrászok határozzák meg. Takács Ágnes fodrász többek között a nemrég megrendezett londoni Salon International rendezvényen felvonultatott hajköltemények alapján a legújabb irányzatokat figyeli és követi. - A formavilágban hódít a bob. Ezek alapján a rövid haj továbbra is divat lesz. Semmiképpen nem a merev formák jellemzőek, hanem a laza, tépett stílus az irányadó - mondta a szakember.

Például egy közép hosszú vagy rövid haj esetén a felső rész lehet tépettebb, míg az alsó rész tömörebb. A különböző volumenekkel szabadon lehet variálni. A felnyírt haj már kiment a divatból, így tanácsos elkerülni ezt a fazont. A hosszabb, tépett pajesz viszont szinte kötelező. Természetesen számtalan variáció létezik erre is a képzeletnek csupán a fantázia szab határt. A pajesz tehát lehet tépetten egyenes, vagy éppen aszimmetrikus. Állhat több részből is a panelek között lehetnek eltérések, a felső része például lehet lazább, míg az alsó tömöttebb.

Az egy színből álló haj semmiképpen nem előnyös. Lehetünk merészek is és akár kékes-zöldes árnyalatokat is választhatunk
Fotó: Illusztráció

Örök divat a frufru, amely szinte mindenkinek jól áll - csupán meg kell találni a megfelelő formát és fazont. A kerek arcforma esetén érdemes óvatosnak lenni, azonban egy magas, vagy éppen alacsony homloknál az kifejezetten előnyös lehet. Mindig hozzátesz az arc karakteréhez, és számtalan formában variálható.

A hosszú haj is divat, azonban itt sem a merev formák a meghatározóak, hanem a laza, szabad esésű viseletek. ugyanúgy, ahogy a rövidnél, itt is a tépett fazon érvényesül. A hajtömeg belső vastagságával szintén lehet játszani, amely így természetes hatást kelt.

A színekben hódítani fog a platina szőke, melír csíkokkal. Az egyszínű haj semmiképpen nem előnyös: részben azért mert természetellenes, paróka hatást kölcsönözhet a viselőjének, részben azért mert nem divatos. Az alapszínekbe be lehet csempészni különböző egymáshoz illő árnyalatokat. Lehetünk merészek is és akár kékes-zöldes árnyalatokat is választhatunk. De trendi a púder rózsaszín vagy a barackos színű panelek használata. Mindezeket finom árnyalatokkal és variálva vihetjük bele a hajba. Az idősebbek is bátran próbálkozhatnak többféle, akár természetesebb színekkel. Például egy középbarna hajszínben a különféle árnyalatok játékos hatást keltenek. Így sokkal fényesebb és természetesebb lesz a frizura. A csillogó hatást a színekkel is könnyedén el lehet érni. Benne vagyunk az őszben, ilyenkor sokan kedvelik a sötétebb színeket. Ennek megfelelően egy világos barna hajban a különböző színű panelek, például a rézvörös, lilásvörös és mahagóni árnyalatok szintén izgalmas hatást keltenek. Ezt természetesen otthon egy doboz hajfestékkel nem lehet elérni, azonban egy jó szakember segítségével mindenki megtalálhatja a neki legelőnyösebb, trendi stílust.

Természetesen csillogó színek

A csillogó hatást a színekkel is könnyedén el lehet érni. Benne vagyunk az őszben, ilyenkor sokan kedvelik a sötétebb színeket. Ennek megfelelően egy világos barna hajban a különböző színű panelek, például a rézvörös, lilásvörös és mahagóni árnyalatok szintén izgalmas hatást keltenek. Trendi lesz a platina szőke fény melírokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!