Rendőrségi

2011.04.07. 14:58

Hat és fél tonna heroin-alapanyagot foglaltak le

Hat és fél tonna heroin-alapanyagot foglaltak le Komárom-Esztergom megyében a rendőrök egy nemzetközi akció során - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön.

MTI

Szlovákiában, Magyarországon és több európai országban egy bűnszervezet tagjait, köztük egy magyar állampolgárt fogtak el a rendőrök kedden. Az NNI által Magyarországon, Komárom-Esztergom megyében végrehajtott házkutatások eredményeként körülbelül 6,5 tonna ecetsav-anhidridet foglaltak le - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.
   
A közlés szerint az elfogottakkal szemben a szlovák társhatóság folytatja le a büntetőeljárást, nemzetközi bűnszervezetben elkövetett, prekurzor és kábítószerrel visszaélés gyanúja alapján.
   
A magyar, a szlovák rendőrség szoros együttműködésben, valamint több európai ország részvételével, az Eurojust által koordinált több hónapja tartó nemzetközi műveletben vett részt. A művelet célja, a heroin előállításához szükséges alapanyag - ecetsav-anhidrid - csempészetével, kereskedelmével és egyéb bűncselekmények elkövetésével foglalkozó nemzetközi bűnszervezet felszámolása volt - olvasható.
   
Közölték, az elmúlt fél év alatt az NNI közreműködésével Európában körülbelül 30 tonna ecetsav-anhidridet foglaltak le, amellyel az európai hatóságok több mint 10 tonna heroin előállítását akadályozták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!