Rendőrségi

2012.06.21. 15:31

Ajkai rablót fogtak el a határon

Szombathely - Az osztrák rendőrök még nem is tudtak a lopásról, amikor a Vas megyei bucsui határrendészek már lefoglalták azt a nagy mennyiségű gumiabroncsot, amelyet egy ausztriai autószervizből loptak el.

Vas Népe

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szerdára virradó éjjel a 89-es számú főút bucsui leágazójának térségében a Szombathelyi Rendőrkapitányság Határrendészeti Alosztályának járőrei igazoltattak egy Ausztria felől érkező, Fiat típusú tehergépkocsival közlekedő férfit.
Az intézkedés során a férfi gyanúsnak tűnő okmányokat nyújtott át a rendőrnek, ezért a jármű rakományát is tüzetesen átvizsgálták. Ennek során a gépjármű rakterében olyan nagy mennyiségű, felnikre szerelt gumiabroncs hevert, amelyek eredetét a sofőr igazolni nem tudta, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították.

Az előállítást követően a rendőrök megállapították, hogy a jármű vezetője nem azonos az általa átadott okiratokban szereplő személlyel, majd az osztrák hatósággal történt kapcsolatfelvétel után bizonyossá vált az is, hogy a gumik egy ausztriai autószervizből származnak, amelyeket feltehetően az ellenőrzést megelőző órákban tulajdonítottak el az ismeretlen tettesek - tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az eset érdekessége, hogy az osztrák fél még tudomást sem szerzett az eltulajdonítás tényéről, amikor a gumik már lefoglalásra kerültek a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. A lopással okozott kár mintegy tizenöt millió forintra tehető.

Az ajkai férfit a Rendőrség őrizetbe vette és az ügyben eljárást indított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!