Rendőrségi

2012.10.09. 10:35

Romagyilkosságok - Helyszíni tárgyalás Tiszalökön

A tiszalöki támadás helyszínén tartott kihelyezett tárgyalási nappal folytatódott kedden a romák elleni támadássorozattal vádolt négy férfinak a Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőpere.

MTI

Az érintett vádlottakat, Kiss Árpádot és testvérét szállító, összesen kilenc autóból álló rendőrségi konvoj röviddel tizenegy óra előtt érkezett meg a tiszalöki támadásban meggyilkolt Kóka Jenő házához.
   
A helyszíni tárgyaláson - amelyen az MTI információ szerint tanúkat és a fegyverszakértőt hallgatják meg - nem lehettek jelen az újságírók, Miszori László bíró zárt tárgyalást rendelt el.
   
A vádlottakat nem szállították ki azonnal a rendőrségi kisbuszokból: a rendőrök előbb lezárták az utcát és a ház közvetlen környékét, majd a jelen lévő tévéstábokat és újságírókat távolabb küldték.
   
A romák elleni támadások ügyében Kiss Árpádot, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot és Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!