Rendőrségi

2015.03.16. 14:15

Akácfát lopott a közeli erdőből

Vádemelés kezdeményezésével zárult annak az 55 éves balatonhenyei férfinak az ügyében folytatott nyomozás, aki még 2014 szeptemberében akácfát lopott a közeli erdőből.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2014. szeptember 10-én 8 óra körül, hogy a Balatonhenye melletti kis erdőből egy helyi lakos traktorjával akácfa oszlopokat tulajdonított el. Varga Mátyás r. törzsőrmester és Molnár Tibor r. főtörzszászlós körzeti megbízottak a bejelentést követően megjelentek a férfi házánál. Már messziről feltűnt számukra az udvarban álló traktor, és az ahhoz kapcsolt tengelyes rendszám nélküli pótkocsin lévő frissen vágott közel 50 darab, 2,5 m hosszúságú akácfa oszlop.

Az 55 éves férfi a fa eredetéről nem tudott magyarázattal szolgálni, ezért előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra. Ellene lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, amelyet a napokban zárt le a Tapolcai rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. Az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át a Tapolcai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!