Rendőrségi

2012.04.22. 11:37

Hetekkel ezelőtt ölt az akarattyai gyilkos (videó)

Veszprém - A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a balatonakarattyai hármas gyilkosság ügyében. A gyanúsítottat elfogták, bevallotta tettét és kiderült a gyilkosság oka is.

Halmos György

A rendőrség szerint az akarattyai tragédia oka szerelemféltés volt, egy 70 éves férfit és egy 54 éves nőt brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak, viszont a házban élő  92 éves magatehetetlen nő ellátatlanság miatt hunyt el; a vasárnap hajnalban menekülés közben Budapesten elfogott gyanúsított, K. András  elismerte a bűncselekményeket, viszont részletes vallomást nem tett - derült ki az tragédiával kapcsolatban tartott rendkívüli sajtótájékoztatón vasárnap.

Pogány Péter alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztálynak vezetője elmondta, hogy a büntetett előéletű férfit több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják, kihallgatása a sajtótájékoztató ideje alatt is tartott. Elmondta azt is, hogy a férfi korábban fegyveres rablás miatt volt büntetve.

Az elfogásról készült videó

A videó forrása: police.hu

Az alezredes szólt arról, hogy szombaton kora délután érkezett az almádi kapitányságra egy bejelentés az egyik rokontól, hogy két hete nem tudja elérni édesanyját. A rendőrök a helyszínen  látták, hogy a   postaláda mellett egy kulcscsomót is találtak, így jutottak be az épületbe. A nappaliban érve két holttestet találtak, ezért értesítették a megyei főkapitányságot. 

A helyszíni szemle során az épület egyik hátsó szobájában újabb holttestre bukkantak. A nappaliban találták meg a brutálisan meggyilkolt 54 éves nő és a 70 éves férfi holttestét. A férfi a házban élő idős asszony unokaöccse volt,  a nő pedig az idős, magatehetetlen asszonyt ápolta. Az alezredes nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy késsel végeztek velük.

- Az első gyanúnk az volt, hogy olyan személyt kell keresni, aki ismerte az áldozatokat, mert nem volt kutatásra, felfordulásra utaló nyom - közölte az alezredes. Hozzátette: már első körben kizárható volt a rablógyilkosság.

Az alapos kutatás, korábbi bűncselekmények elemzése és a híváslisták alapján került a képbe az 56 éves K. András, aki évekkel ezelőtt  az ápolóként a házban élő nő élettársa volt. A férfi börtönben volt tavaly nyárig fegyveres rablás miatt. Úgy tudjuk, hogy egy bankrablás miatt ítélték el hat évre, abból öt évet töltött börtönben, személy elleni bűncselekmények miatt nem volt büntetve.

Pogány Péter beszámolt arról is, a nyomozás előrehaladtával egyre világosabbá vált, hogy a férfi lehet az elkövető, ezért adták ki ellene a körözést. A megyei főkapitányság felvette a kapcsolatot a BRFK-val, akik nagyobb szórakozóhelyeken keresték a férfit. Ennek eredményeként a hajnali órákban a IX. kerületben egy bérház pincéjében találták meg a férfit és elfogták. Megemlítette, hogy a keresett gépkocsit, ami az egyik sértetté, megtalálták.

A nappaliban talált holttesteken több külsérelmi nyom is volt, az idős asszonyon ilyet nem találtak, ezért valószínűleg ellátatlanság okozta a halálát. - Nem tudott mozogni, így azért halt meg, mert nem viselte senki a gondját - hangzott el kérdésre válaszolva.

A nyomozás később feladata annak megállapítása, hogy a férfi mit akart tenni a járművel. Az alezredes megemlítette, hogy még az sem világos, hogy a gyanúsított előre kitervelte-e a tettét, vagy sem. Az ügy felderítését egyébként nagyban segítette, hogy a balatonkenesei őrsön és megyei főkapitányságon azonnal hozzáfogtak az adatok elemzéséhez, értékeléséhez - hangzott el.



Hebling Ernő alezredes, az almádi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője arról beszélt, hogy a gyors adatfeldolgozásnak,  az elemzésnek, illetve  a koordinációnak köszönhető, hogy a gyanúsítottat 12 óra alatt sikerült elfogni. Kiemelte a helyszínre elsőként kiérkező rendőrök szakszerűségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!