Rendőrségi

2010.03.28. 15:34

Polgárőrök és rendőrök nagyszabású akciója

Veszprém - A szombat délutáni országos polgárőr akcióhoz megyénk 682 önkéntese csatlakozott, akik 84 rendőrrel fokozott ellenőrzést tartottak megyeszerte.

Mátételki András

Borbély Zoltántól, a megyei szövetség egyik alelnökétől megtudtuk, szinte minden településen jelen voltak a polgárőrök szombaton délután két órától este nyolcig, számos helyen az igazoltató rendőröknek segítettek. Szórólapokat is osztottak, amelyeken keresztül felhívták az idősek figyelmét arra, hogy miképpen ne legyenek bűncselekmények áldozatai. A fiatalokat pedig arról tájékoztatták, hogy egy diákcsínynek hitt "balhéból" akár bűncselekmény is lehet.

Az akció alatt megyénkben nem történt bűncselekmény, viszont két gépkocsivezetőt és két kerékpárost kaptak el ittas vezetés miatt. Tizenhárom forgalmit vonta be, 39 esetben helyszíni bírságot szabtak ki 198 ezer forint értékben. Közlekedési szabályszegés miatt 168 vezetőt jelentettek fel a rendőrök: például 121-en gyorsan hajtottak, 17-en megszegték az objektív felelősség szabályait. A Balaton-parti településeken 10 guberáló ellen indult eljárás, mert nem volt engedélyük lomizáshoz.

A megyei szövetség alelnöke végezetül elmondta, a jövőben minden hónapban terveznek ilyen akciót, ha nem is az egész megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!