Sport

2010.01.25. 15:20

Veszprémi játékvezetők a világbajnokságon

Veszprém - Horváth Péter és Marton Balázs kézilabda játékvezetői párost köszöntötte a megyei szövetség abból az alkalomból, hogy a duó részt vett a tavaly decemberi női kézilabda világbajnokságon.

B. Virág Rita

- Mérföldkőhöz érkezett a pályafutásuk, hisz olyan eredményt értek el, amit veszprémi játékvezetői páros még soha - mondta ezt dr. Soós Kálmán, a megyei kézilabda szövetség elnöke a családias hangulatú összejövetelen, utalva arra, hogy a kettős újoncként nemcsak a csoportmeccseken, hanem a középdöntőben is több mérkőzést vezetett.

Úgy vélekedett, még legalább hat-tíz világesemény bennük van, s bízik benne, Londonban, az olimpián is képviselhetik országunkat.

Rózsa László, a szövetség főtitkára azt hangsúlyozta, a fiatalok elé példát állított a páros és reményét fejezte ki, teljesítményükkel megalapozták a további nemzetközi szereplést.

Hajnal Csaba, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége nevében gratulált a sípmestereknek, és Csík Ferenc, a megyei sporthivatal igazgatója is kisebb ajándékkal kedveskedett nekik.

A köszöntés után élménybeszámolót tartottak a játékvezetők.

Elmondták, büszkék rá, hogy Veszprémet képviselhették a vébén, és bizony az európaiak közül mindenki tudta, hogy kézilabdás városból érkeztek. Sok tapasztalatot szereztek, és óriási öröm volt számukra, hogy újoncként a középdöntőben is feladatokat kaptak.

Kitértek arra is, tíz-tizenöt ezres arénákban rendezték meg a mérkőzéseket, de látszott, Kínában még gyerekcipőben jár ez a sportág, mert az embereket nem igazán hozta lázba a világbajnokság. Civilbe öltözött katonákkal, diákokkal töltötték meg a csarnokokat a szervezők. A decemberi időjárással nem volt gondjuk, öt fokkal melegebb volt, mint itthon, viszont a helyi gasztronómiával nem sikerült megbarátkozniuk. A mérkőzések előtt ezért gyorsétteremben étkeztek. 

Beszámoltak arról is, hogy az utcai, piaci kofák, étkezdék higiéniája kritikus volt és gyakorlatilag bármit meglehet venni hamisítva és eredetiben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!