Sport

2011.01.03. 14:56

A Company VRC szeretne a városban a második legjobb lenni

Veszprém - Legfőképp a kiegyensúlyozottságot hiányolja Nyári Sándor, a Company VRC vezetőedzője csapatából, amelyik az alapszakasz után jelenleg az ötödik helyen áll az extraligában.

B. Virág Rita

A tavalyi bravúros negyedik helyezés után magasra tették a mércét a veszprémi férfi röplabdásoknál. A nyáron hazánk egyik legtapasztaltabb edzőjével, Nyári Sándorral állapodtak meg kezdésnek, majd a játékosállományt Sümegről Németh Zoltánnal, Kazincbarcikáról Cziczó Gáborral és Kaposvárról Bánhegyi Istvánnal sikerült megerősíteni. A távozók listáján mindössze egyetlen név szerepelt, a játékos-edző Szabó Gáboré.
 
- Nem levezetni érkeztem Veszprémbe - kezdte Nyári Sándor, a Company VRC vezetőedzője. - Szeretem a kihívásokat. A tavalyi negyedik helyet óriási bravúrnak tartom, ami egy csapat életében ritkán ismétlődik meg. A klub vezetők az idei célokat is ennek szellemében fogalmazták meg. Profi egyesületként ehhez igazodó költségvetéssel és körülményekkel úgy gondolom, az idei évadban is dobogó közelben lehetnénk, azonban 9-10 milliós gazdálkodásunk egyelőre a túléléshez elég - hangsúlyozta.
Nyári Sándor úgy fogalmazott, Veszprém város sportvezetését arra kéri, lojálisan értékelje az elért eredményeiket.

- Egy picivel kellene csak több és a városnak a kézisek mellett lehetne még egy bajnokcsapata. Természetesen nem akarunk a kézilabdások vetélytársai lenni, az kész szakmai csoda, amit ők csinálnak, de szeretnénk a városban a második legjobb lenni. Úgy vélem, 50-70 milliós költségvetésből aranyérmet szerezhetnénk az extraligában. Remélem, a város vezetői megértik a fohászunkat.

A veszprémiek trénere szakmai értékelését azzal kezdte, számára a tanítványai rapszódikussága jelenti a legnagyobb csalódást. Azonban azt elismerte, amíg nem tudnak naponta legalább egyet, vagy kettőt edzeni, addig sajnos számolnia kell ezzel.
 


- Remek a keretünk, ám sokkal több gyakorlásra van szükségünk. Itt van példának okáért Czintula Mihály, akit  a magyar röplabdasport egyik legtehetségesebb játékosának tartok. Azonban hiába akadnak kitűnő mérkőzései, mert olykor megengedhetetlen hibákat vét. Ennek legfőbb oka pedig az, hogy nem tudunk eleget edzeni, mindenki munka, iskola mellett szerepel csapatunkban.

Nyári Sándor hozzátette, a csapat egészére igaz, hogy nincs tökéletes labdabiztonsága és ez csakis sok-sok gyakorlással érhető el.
 
- A keret egészét tekintve nekem az év játékosa Horváth Ádám lett. Szabó Gábor kétségbeejtő űrt hagyott maga után liberó poszton, az év elején ezért ebben a szerepkörben többeket is kipróbáltam, ám végül Ádám meggyőzött. Sikerült pótolnia a korábbi válogatott játékost, és az egyik legnagyobb erőssége lett a védelmünknek.
A szakvezető a hiányosságok között említette még, hogy a húsz fölötti játékban nem érzi az önbizalmat a társaságban, ezért többször is nyerő helyzetből vesztettek például a MAFC otthonában, vagy Kazincbarcikán, Dunaújvárosban és Kecskeméten is.
 
- Akadnak olyan "tudós" játékosok, akik állandóan tudni akarják, mit miért csinálunk, természetüknél fogva folyton kételkednek. Fontos lenne, hogy mindnyájan egyfelé húzzunk, egységesen lépjünk fel, az sokkal többet ér, mintha mindenki más kottából énekel. Úgy vélem, ezt a háborút néhány ember ellen még nem sikerült megnyernem, de jó úton haladok.

Nyári Sándor zárásként elmondta, az ötödik hely a körülmények ismeretében reális. Szerinte játékos és vezető, junior korúak és felnőttek között nagyobb egységet kell teremteni. Minden élettapasztalatával és pedagógiai tudásával azon dolgozik, hogy ezt a veszprémi siker érdekében megteremtse. 

A VRC szereplése a számok tükrébenA Company VRC alakulata a 2010-11-es szezonban a bajnoki sorozatban három mérkőzést nyert meg, és hetet elvesztett. A megszerzett 13 ponttal a táblázat ötödik helyét foglalja el. Az alapszakasz után január második hetétől a középjáték következik, ahol az 5-8. helyezettek csatároznak majd a minél előkelőbb pozícióért. A Magyar Kupában a Company VRC nehéz ágra került és itt papírforma eredmény született, a Kazincbarcika 4:3-as szettaránnyal elbúcsúztatta a sorozattól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!