Sport

2012.06.29. 07:25

Ecclestone-ra is börtön vár, annyi az F1-nek?

Ítélet született: Gerhard Gribkowsky, aki kenőpénzeket fogadott el Ecclestone-tól, börtönbe kerül - olvasható a motorsportcsatorna.hu oldalán.

Motorsportcsatorna

A mostani íÍtélet azért született, mivel a német bankár a vád szerint kenőpénzeket fogadott el Bernie Ecclestone-tól. Cserébe alulértékelte az F1 részvényeinek árfolyamát. Mindez ahhoz kellett, hogy kedvezőbb áron kerülhessenek azok a CVC befektetési csoport tulajdonába. A Müncheni Bíróság végül a 44 millió dollár összegű kenőpénz elfogadásáért Gribkowsky-t börtönbüntetésre ítélte, melynek letöltendő ideje: nyolc és fél év - írja a motorsortcsatorna.hu oldala.

Mindeközben az ügyészség nyilvánosságra hozta azt is, hogy nem tartja megalapozottnak Ecclestone "meséjét", miszerint zsarolás áldozataként fizetett Gribkowsky-nak. Ez egyben azt is jelenti, hogy Ecclesztone-t a bankár bűntársának tekintik. Ugyan még nem vádolták meg Ecclestone-t, ám ha ez bekövetkezik, akkor nem csak Ecclestone, hanem az F1 jövője is megpecsételődni látszik.

 

További F1-hírek, információk a motorsportcsatorna.hu oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!