Sport

2013.06.19. 10:51

A Pápa II búcsúzott az NB III-tól

Az utolsóelőtti, 13. helyen zárta a 2012/2013-as szezont a Lombard Pápa másodikszámú labdarúgócsapata az NB III Bakony-csoportjában.

Érdekes idényen van túl a Lombard Pápa II, amely a nemrég véget ért évad mérkőzésein rendre három csoportból verődött össze. Voltak az ifjúságikorú játékosok, az NB I-es csapatból visszajátszók és olyanok, aki egyik körhöz sem tartoztak. 

- Mindössze nyolc olyan labdarúgónk volt, aki az NB III-as együttes törzstagjának számított, aki csak ehhez a kerethez tartozott. Közülük hárman vidéken tanultak, vagy dolgoztak. Ezzel a fiatal brigáddal lehetetlen volt a bennmaradás, amit komolyabb csapatok sem tudtak teljesíteni, és búcsúztak a harmadik vonaltól  - mondta el a Naplónak Nagy Mihály, a Pápa II vezetőedzője.

 

A fiatal pápai csapatnak (balra Nacsa Péter kapus) nem volt esélye a bennmaradás kiharcolására (Fotó: Penovác Károly)



Az idei átszervezés miatt a biztos NB III-as tagsághoz az első két hely valamelyikén kellett végezni, a 3-5. helyezettek osztályozót játszottak a bennmaradásért. - Eredménykényszer nem volt rajtunk, ettől függetlenül becsületesen végigjátszottuk a szezont, közben sok fiatalt kipróbáltunk. A legtöbb ellenfelünk jóval rutinosabb volt nálunk, a felnőtt keretből is főleg fiatal futballisták csatlakoztak hozzánk. Utóbbiak ősszel vegyes képet mutattak, tavasszal viszont nem volt gond velük.

Nagy Mihály kiemelte: az első öt helyen végzett együttesek ellen kiegyenlített mérkőzéseket játszottak, a többi találkozót simán nyerniük kellett volna.

- A támadójátékunk gyenge volt, hátul pedig többször követtünk el meccseket befolyásoló hibákat. A teljesítményünk értékeléséhez hozzátartozik, hogy tavaly nyáron sokat gyengültünk, hét játékosunk távozott. Összességében azonban borzasztóan hasznos éven vagyunk túl. Sokan bizonyítottak, közülük többeket is profi szerződésre javasoltunk. 



Egy meccsen játszott a házi gólkirály

A következő idényben megszűnik az NB Ies klubok ligacsapat indítási kötelezettsége. (A pápaiak sorsa még kérdéses.) Ezzel összefüggésben kissé átalakul az utánpótlás rendszer is, az eddigi U-19-es bajnokság helyett U-21-es pontvadászatot hirdetnek. A Pápa II házi gólkirálya Cekulajevs lett, ami azért nagy tett, mert a visszajátszó csatár egyetlen meccset játszott és azon négyszer talált be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!