Sport

2014.07.04. 15:47

Európa-bajnok lett a pápai-ajkai judós

Aranyérmet szerzett a prágai veterán Európa-bajnokságon Fábián Mihályné Reiner Cecília, a pápai Bakony Judo Klub és az ajkai Fazakas Tamás Diák Judo Club közös versenyzője.

Polgár Tibor

A csehországi rangos megmérettetésen harmincöt ország 756 judósa lépett tatamira. Veszprém megyét egyedül Reiner Cecília képviselte, aki a +78 kilogrammosok mezőnyében mindenkit maga mögé utasított.

– Cili kiváló teljesítménnyel diadalmaskodott, mindhárom ellenfelét ipponnal győzte le. Teljes mértékben elégedettek vagyunk vele. Egyúttal nagy bizakodással nézünk a jövő elé, ugyanis Európa-bajnok versenyzőnk tehetsége és képességei alapján számos hasonlóan fényes sikert érhet még el a pályafutás során – nyilatkozta a Naplónak Mezei Csaba, a Bakony Judo Klub rutinos, három danos mestere.

Fábián Mihályné Reiner Cecília (középen) a prágai veterán Európa-bajnokságon. A pápai-ajkai judós kiváló teljesítménnyel lett aranyérmes (Fotó: judoinfo.hu)

Mint mondta, Reiner Cecília Ajkán, Fazakas Tamás tanítványaként ismerkedett meg a judóval 1985-ben, majd közel húsz év kihagyás után – a londoni olimpia hatására – 2012-ben újrakezdte a sportágat. Egy évvel később az Országos Dankollégium előtt sikeres danvizsgát tett. A danvizsgára való felkészülés miatt rengeteget edzett a Bakony Judo Klubnál.

– A pápai és az ajkai judoklub vezetői hosszú évek óta jó barátságot ápolnak egymással, így nem is lehetett más megoldás, minthogy kettős igazolással képviselje a két klubot – fogalmazott Mezei Csaba. Egyébként a csehországi veterán Európa-bajnokságon Magyarország az előkelő hatodik helyen végezett a résztvevő nemzetek közötti éremtáblázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!