Sport

2015.04.23. 17:19

Lombard Pápa-Szombathelyi Haladás: létfontosságú összecsapás előtt a pápai focisták

Vérbeli presztízscsata, egyúttal pedig rendkívül fontos kiesési rangadó vár a labdarúgó NB I 25. fordulójában a Lombard Pápára, amely szombaton 18.30-tól a Szombathelyi Haladást látja vendégül a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Meglehetősen zaklatott időszakon vannak túl a pápaiak és a Vas megyei zöld-fehérek, hiszen elég, ha csak arra gondolunk, hogy az eredménytelenség miatt a Lombard, illetve a Haladás vezetőedzőjét is elküldte a kispadról a klubvezetés. A két együttes – finoman fogalmazva – nincs jó formában: a bakonyaljaiak zsinórban négy, míg a szombathelyiek sorozatban három vereséggel a hátuk mögött készülnek az egymás elleni, a bennmaradás szempontjából létfontosságú találkozóra. A helyzetet tovább élezi, hogy mindkét gárda 18 ponttal rendelkezik, és egy újabb kudarc után akár a tabella utolsó helyére is visszacsúszhatnak.

Seyének (sárga mezben) kulcsszerep juthat a Lombard régóta tartó gólcsendjének megtörésében (Fotó: Penovác Károly)

Persze vereségről hallani sem akarnak Pápán, ahol a menesztett Lengyel Ferenc után a rutinos „beugrónak” számító Kovács László kapusedző gondjaira bízták a csapatot, amely a sokat látott szakember irányításával játssza majd le a 2014/2015-ös pontvadászatból hátralévő hat meccsét. A megbízott tréner elárulta, mint ahogyan a korábbi alkalmakkor, most sem gondolkodott a felkérés elfogadásán, kötelességének érezte, hogy segítsen a klubbon. – Aztán ez hogyan fog elsülni, az majd szombaton este kiderül – jegyezte meg. Kiemelte, roppant nehéz helyzetük ellenére le kell győzniük a Haladást, bármi történjék is.

– Az öltözőben megkérdeztem a srácoktól, akarnak-e nyerni szombaton. Mert ha nem, akkor csak elfocizgatunk valahogy, aztán előbb-utóbb letelik a bajnokságból visszalévő szűk másfél hónap. Egyöntetűen kijelentették, maximálisan győzni akarnak, láttam az elszántságot az arcukon. Ez azért mindenképpen bíztató – fogalmazott Kovács László. Hozzáfűzte, egy edzőváltás mindig megviseli a játékosokat, ezért igyekezett megnyugtatni a kedélyeket.

A Lombard Pápa helyzetét nehezíti, hogy a gárda egyik belső védője, Bogunovic eltiltását tölti, emellett pedig kisebb-nagyobb sérülések tizedelik a keretet. Egyébként a Haladásnál Kuttor Attila személyében ugyancsak megbízott edző irányítja az együttest, melynél szintén akadnak hiányzók. Tehát minden bizonnyal igencsak érdekes meccset láthatnak majd a szurkolók szombaton a Perutz Stadionban.

 

Voltak előzményei az edzőváltásnak

Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya elárulta, az MTK és a Puskás Akadémia elleni mérkőzéseik között szavazást tartottak az öltözőben arról, hogy a továbbiakban szeretnének-e együtt dolgozni Lengyel Ferenc vezetőedzővel. A jelenlévő 25 labdarúgóból 21-en nemmel szavaztak, egyvalaki tartózkodott. Lengyel Ferenc elmondta, nem számított rá, hogy elküldik a kispadról, korábban megfogalmazott véleményét fenntartja, néhány pápai labdarúgóban pedig csalódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!