Sport

2016.10.29. 14:42

FC Ajka-ETO FC - A 11 "idegen" ajkaiból a szünet után hiába lett egységes csapat

Ajka – Öt gólos, izgalmas, a hazaiak számára sajnos keserű meccset játszott egymással szombaton az FC Ajka és a Győr a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

FC Ajka-ETO FC 2:3 (1:2)
Ajka, 300 néző. V.: Mód.
FC Ajka: Balogh – Pál, Pákai, Fodor, Kozma – Nagy, Hanzl (Lattenstein, 81.), Pavlitzky, Tölgyesi (Csordás, 85.) – Lőrinczy, Csemer (Szabó, 59.). Edző: Bücs Zsolt.
ETO FC Győr: Kunsági – Vadász, Nagy Á., Nagy J., Kiliti – Lázár (Rácz, 75.), Pongrácz, Magasföldi (Kabát, 59.), Beliczky (Kulcsár, 75.) – Szabó, Zamostny. Edző: Bekő Balázs.

A mezőny egyik legjobb csapatát fogadta az FC Ajka, a győriek a harmadik, a hazaiak a 11. helyről várták az összecsapást. Ahogyan várni lehetett, a vendégcsapat egyből átvette az irányítást, Pákaiaék igyekeztek stabilan védekezni, de a hetedik percben máris hátrányba kerültek, egy jobboldali szöglet után lefejelt labdát Beliczky a hálóba vágta, 0:1.

A folytatásban tovább nyomott, letámadott az ETO, s a 12. percben ennek ismét megvolt az eredménye, Szabó 20 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. Balogh kicsit későn reagált a védhetőnek tűnő lövésre, 0:2.

Az ajkaiak a találkozó elején nem jelentettek veszélyt a kapura, Pavlitzky próbálkozott először, lövését a 24. percben könnyedén védte Kunsági. Két perccel később Tölgyesi tüzelt, labdája blokkról ment alig mellé.

Kezdte összekapni magát a hazai csapat, Csemer lépett ki, lövését blokkolták, majd a szöglet után Pákai fejjel szépített, 30. perc: 1:2.

A győriek igyekeztek azonnal válaszolni, az Ajka olykor egészen elképesztően bizonytalan és pontatlan volt hátul (is), ezzel együtt maradt az eredmény. A hajrában többször is helyzetbe került az ETO, de az első félidőben már nem tudott ismét betalálni.

A második félidő egy fokkal óvatosabb játékkal kezdődött, a hazaiak próbálták jobban megbecsülni a labdát, a Győr sem nyomott annyira.

Az 53. percben Beliczky használta ki a védők hibáját, 14 méteres lövése blokkról vágódott szögletre. Az 58. percben, egy szögletet követően Kozma varázsolta Pákai fejére a labdát, az ajkaiak csapatkapitánya nagy helyzetben nem tudott erőt belevinni a fejesbe, Kunsági könnyedén ölelte magához a labdát.

A 68. percben egyenlített az FC Ajka, Pál beadását a csereként beálló és nem sokkal korábban már helyzetbe kerülő Szabó fejelte a hosszúba, 2:2.Nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül egalizált a hazai csapat, amely sokkal összeszedettebben és veszélyesebben játszott, mint az első félidőben. Az ETO pedig kicsit belealudt a meccsbe, a 75. percben Bekő kettős cserével igyekezett felrázni együttesét.

Nyomott, nyomott a Győr, de egy kicsit váratlanul szerzett ismét vezetést. A 84. percben egy lepattanó labdát Szabó 15 méterről kapásból vágott a léc alá, 2:3.

A hajrában mindent megtett az Ajka egyenlítésért, Csordás járt hozzá a legközelebb, de tekerését könnyedén fogta a vendégek kapusa.

Kár érte! - mondhatjuk, és azt is, hogy ha nem így kezd az Ajka, akkor talán másként alakulhatott volna a találkozó. A hazaiak komoly erőbedobásra késztették a bajnoki címre hajtó Győrt, még úgy is, hogy a a 12. percben már 0:2-őt mutatott az eredményjelző.

Bücs Zsolt: - Az első 30 perc értékelhetetlen volt számomra, olyan volt, mintha 11 idegen jött volna be az utcáról. Nyugodtak maradtunk és a félidőben taktikát váltottunk. Második félidei teljesítményünkkel rászolgáltunk volna a döntetlenre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!