Sport

2016.11.23. 16:40

Két várpalotai az Eb-n!

Várpalota - Hat első helyet szereztek a Főnix Dojo Várpalota klub sportolói a meghívásos, nemzetközi Palota-kupán.

B. Virág Rita

Sorrendben negyedik alkalommal rendezték meg a IV. Palota-kupát, ahová több mint kétszáz sportoló adta le ne-vezését. A hazai résztvevők mellett Horvátországból és Szlovákiából is érkeztek a megmérettetésre. A jelentkezési listák szerint mintegy 19 klub képviselője próbált szerencsét.

A rendező Főnix Dojo Várpalota 25 főt indított, és örömmel mondhatjuk, hogy kivétel nélkül mindannyian dobogóra állhattak.

A viadal úgynevezett gyakorló verseny volt, ami azt jelentette, a sportolókat tudásuk, koruk és súlyuk szerint három-négy fős csoportokba osztották, itt körmérkőzéseket vívtak, és innen a legjobbak jutottak tovább. A fennállá-sának 35. évfordulóját ünneplő Főnix Dojo tagjai összesen hat arany-, hét ezüst- és tizenkét bronzérmet szereztek.

Aranyérmes lett: Kiss Mónika, Ludszky Tamás, Balogh Zsófia, Radnai Viktor, Papp Dániel, valamint az Ősiben sportoló Dóra Imre Dominik.

Remek és látványos küzdelmeket hozott a negyedik alkalommal megrendezett Palota-kupa  Fotó: Penovác Károly

Ezüstérmet szerzett: Gyülvészi Máté, Mórocz Szonja, Burján Hédi, Balogh Botond, Burján Krisztián, Leitner Szabolcs, Csákány Noémi.

Bronzérmet érdemelt ki: Veszelovszky Dávid, Nasta Marcell, Tamás Marcell, Reindl Erik, Kovács Gergő, Vaczula Dominik, Leitner Petra, Nasta Roland, Kovács Anakin, Körmendi Adrián, Török Vivien, Kovács György.

A verseny után sem tértek vissza a megszokott hétköznapok a Főnix Dojo életébe, ugyanis a klub edzője, Vancsek Ferenc két tanítványával, Ludszky Zsolttal és Vancsek Dáviddal Szófiába utazott az ifi és U22-es shinkyokushin karate Európa-bajnokságra.

- Zsolt formagyakorlatban és küzdelemben is kipróbálja magát. Utóbbiban tavaly a legjobb nyolc közé jutott, de most úgy vélem, jó esélye
van az éremszerzésre is. Egyre érettebben mozog és versenyez, ezt mutatják az utóbbi időkben elért eredményei is. Dávid utolsó éves ifista, tavaly hajszálon múlt a nyolc közé jutása. Szeretném, ha idén ez sikerülne neki, és pontszerző helyen végezne
- összegzett a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!