Sport

2009.02.10. 03:29

A Debrecen jön a Füred KC-hez

<b>Balatonfüred</b> - A 2009-es év első bajnoki találkozóját játssza szerdán este hatkor a Balatonfüredi KC férfi kézilabda-együttese a Debrecen ellen a Budapest Bank-ligában.

B. Virág Rita

Szombaton első idei tétmérkőzésén 42:23-as vereséget szenvedett el a Balatonfüredi KC férfi kézilabda-együttese a Magyar Kupa negyeddöntőjében az MKB Veszprém KC vendégeként.

- A Veszprém ellen mindig borzasztó nehéz játszani, mert ha nem tudsz kiemelkedőt nyújtani, csak átlagosat vagy annál gyengébbet, akkor nagy zakót kapsz - kezdte önkritikusan Velky Mihály, a BKC trénere.

 - Mivel az MKB már a León elleni Bajnokok Ligája-találkozóra készült, ezért nem vette félvállról az összecsapást, végig nagy tempót diktált, és mi nem tudtuk tartani a lépést. 

A BKC szakvezetője szerint az első húsz perc nem volt rossz, de a második játékrészben már csak egy tízperces periódus akadt, amikor komolyabban fel tudták tartóztatni a hazai rohamokat.

- Az egyik célunk az volt, hogy 30 gól alatt kapjunk, ez nem sikerült, a másikat viszont teljesítettük, mert húsz felett lőttünk. Elsősorban mégis a támadójátékunk volt gyenge, hiszen az MKB védőfalával nem tudtunk mit kezdeni. 

A Debrecennel remélhetőleg már könnyebb dolgunk lesz.A cívisvárosiak elleni felkészülés nem ment zökkenőmentesen, hiszen Tombor Csaba még szombaton Veszprémben kidőlt a sorból, beszakadt a vádlija, és egyelőre Mohácsi Árpád és Bakos Dávid is megfázásos betegséggel küszködik. 

Ráadásul a sérülésből visszatérő Frey sincs még csúcsformában fizikálisan.

- Elsősorban a Debrecen erősségére, a nyitott védekezésre hívtam fel a srácok figyelmét. Külön foglalkoztunk Rédei, Gúnya és Pálos játékával, nagyon fontos, hogy az említett átlövőt és a két szélsőt megfelelően tudjuk semlegesíteni. 

A gyors visszazárás a mérkőzés kulcskérdése lehet.A Debrecen egyelőre ötödik a táblázaton tíz győzelemmel, két döntetlennel és hat vereséggel, ami 22 pontot jelent. 

A BKC hetedik a rangsorban nyolc-egy-nyolcas mutatóval és 17 gyűjtött egységgel. Az ősszel a cívisvárosban 33:32-es hazai siker született, de akkor nagyon közel állt a győzelemhez a Füred. 

A téli szünetben egyébként megcsappant a DKSE-Airport Debrecen kerete, mert anyagi problémáit az egyesület úgy próbálta orvosolni, hogy 20- 25 százalékkal csökkentette a játékosok fizetését, ebbe sem Frey Tamás irányító, sem Martin Farkasovsky nem egyezett bele és eligazoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!