revansot vett a Perucz

2017.11.25. 16:16

Két piros, egy kimaradt büntető, három Perutz pont

A tavaszi szezon előrehozott bajnokiján revansot vett a Pénzügyőr gárdáján az augusztusban elszenvedett vereségért a Perutz FC, mely egy kihagyott büntető után kettős emberelőnyben szerezte meg a három pontot.

Horváth Gábor

Perutz FC – Pénzügyőr SE 2-0 (0-0) Gsz.: Skriba, Szabó Zs.

Perutz Stadion, 300 néző, v.: Juhász B. Perutz FC: Sánta – Farkas, Nagy B., Császár, Kozma – Somogyi, Hanzl (Horváth 83), Jurik (Baldauf 65), Skriba, Németh L. – Szabó Zs., asszisztens edző: Orovecz András. Pénzügyőr SE: Czuczi – Szigeti, Luczek, Buzás, Varga-Sebestyén (Farkas 81) – Orbán (Nagy 50), Sztrunga, Karvalics, Turi – Despotovic, Feil, edző: Varga Balázs.

Mindkét csapat azzal a céllal lépett pályára, hogy kijavítsa múlt heti botlását, a vendéglátók a Gyirmóttól szenvedtek 3-2-es vereséget, míg a fővárosiakat a Csorna győzte le 4-2 arányban. Eltiltása miatt Marton Miklós vezetőedző nem ülhetett le a kispadra, sérülés miatt pedig Böröczky Bálint, Kovács Szabolcs és Domján Roland is csak a lelátóról szurkolhatott csapattársainak. A múlt heti mérkőzéshez hasonlóan kevés említésre méltó esemény történt az első félidőben, a főképp kontrákra és pontrúgásokra alapozó, masszívan védekező vendégek láthatóan egy pontért jöttek, a hazaiak támadásaiban pedig nem volt átütő erő. Egészen a 42. percig álmosan csordogált a meccs, aztán egy hazai szöglet után Luczek szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Szabó Zsolt múlt héten kihagyta a tizenegyest, talán emiatt a labda mögé most Hanzl Máté állt, ő sem járt azonban szerencsével, Czuczi kapus hárította a jobb alsóba tartó lövést. Rögtön ellentámadásba lendült volna a vendégcsapat, ám ekkor Juhász játékvezető a sípjába fújt, majd piros lapot mutatott fel Karvalics Bencének, mint később kiderült azért, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt. 0-0-s első játékrész után a második félidő színvonalban hozta az első 45 percben látottakat, némi pozitívum, hogy több helyzet volt. Az 55. percben mindjárt Császár fejesét hárította a vendég kapus, nem sokkal később aztán megszerezte a vezetést a Perutz: szöglet után egy kifejelt labdát Nagy kanalazott vissza a bal oldalon érkező Skriba elé, aki az ötösön egy szép csellel elküldte Szigetit, majd nagy erővel a rövid felsőbe bombázott 1-0. A 70. percben Szabó Zsolt tekert mellé egy szabadrúgást, majd a góllövőlista vezetője a hajrában Németh középre adását három méterről sem tudta a gólvonal mögé belsőzni. A háromperces hosszabbítás utolsó másodperceiben a Pénzügyőr végezhetett el szabadrúgást, még Czuczai kapus is előrement a felíveléshez, a pontrúgást azonban Skriba kifejelte, a labda pedig Szabó Zsolt elé került, aki 40 méterről az üresen tátongó kapuba gurított 2-0. A gól után a visszakocogó vendég hálóőr is odaszólt valamit a játékvezetőnek, amiért csapattársához hasonlóan ő is megkapta a piros lapot. Középkezdésre pedig már nem maradt idő, nem szép játékkal, de hozta a kötelezőt a Perutz. Eltiltása miatt Marton Miklós nem állhatott a sajtó rendelkezésére, így Orovecz András másodedzőt kértük egy rövid értékelésre.

- Nehezen indult a meccs számunkra, az ellenfelet motiváltabbnak láttam, letámadtak, a szél is őket segítette, emiatt akadtak meleg pillanataink a tizenhatosunk környékén. Idővel rendeztük a sorokat, felvettük a ritmust, de védekezésben és támadásban is voltak megingásaink. Sajnos a tizenegyest megint elhibáztuk, a szünetben próbáltuk felrázni a fiúkat, ami hellyel-közzel sikerült is. A második félidőben a kiállítás miatt is többet volt nálunk a labda, több területünk volt, a játékban viszont továbbra is volt kivetnivaló, de egy-két szép támadást tudtunk vezetni, amiből a gól is született. Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel valamit vissza tudtunk adni a szurkolóknak egész éves biztatásukért, amit ezúton is köszönök a csapat nevében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában