Sport

2014.08.12. 15:15

Minczér Albert megsérült

Nem jutott tovább Minczér Albert futó a zürichi Európa-bajnokságon, miután a 3000 méteres akadályfutás selejtezőjében megsérült.

B. Virág Rita

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) középhosszútáv-futója kedden futott selejtezőt 3000 méter akadályon a zürichi Eb nyitónapján. Tóthné Stupián Anikó tanítványa nagy tempót diktált és 1000 méterig vezetett is, mert mindenképpen tovább szeretett volna jutni. Ekkor azonban váratlanul erős fájdalom hasított a vádlijába és kénytelen volt feladni a további versenyzést.

Nem jutott tovább Minczér Albert futó a zürichi Európa-bajnokságon, miután a 3000 méteres akadályfutás selejtezőjében megsérült.

Szerdán két veszprémi lesz érdekelt a kontinens vetélkedőn. A női kalapácsvetés selejtezőjében Orbán Éva magyar bajnok és csúcstartó, illetve az utánpótlás-Eb negyeik helyezett Fertig Fruzsina áll majd dobókörbe. A szakvezetés természetesen előbbitől vár jobb eredményt. Orbán Éva számára mindenképpen az a cél, hogy döntőbe jusson. Fertig Fruzsinának pedig egyelőre a tapasztalatszerzés a feladata.

A selejtezők szerdán kora délután 13.15 órakor kezdődnek a svájci nagyváros patinás stadionjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!