Sport

2009.05.19. 05:29

MKB: A csata folytatódik

Veszprém - Negyedik alkalommal is felülmúlta legnagyobb riválisát ebben az idényben a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Az MKB szombaton hazai pályán magabiztos tejesítménnyel verte meg a Pick Szegedet a három győzelemig tartó bajnoki döntő első csatáján.

Horváth Gábor

Az alapszakaszban játszott két mérkőzést (Pick-MKB 26:30, MKB-Pick 29:24) és az áprilisban rendezett budapesti kupafinálét (32:23) követően szombaton a bajnoki döntő első felvonásán is könnyedén nyert (35:28) az MKB Veszprém KC a Pick Szeged ellen.

A címvédő bakonyi gárda és a meccs előtt nagyon fogadkozó Tisza-parti együttes rögtön egymásnak rontott a találkozón: a Veszprém fantasztikus hangulatot produkáló ötezres szurkolótábora előtt gyorsan megtörte vetélytársa ellenállását. A Picknek két alkalommal sikerült visszakapaszkodni nagy hátrányból, de igazán szorossá nem tudta tenni az egyébként szikrázóan kemény (a bírók összesen 36 perc kiállítást ítéltek) találkozót. A hazaiaknál többen is remek teljesítményt nyújtottak: a sérült Dejan Pericet helyettesítő Liszkai Szilveszter parádézott a kapuban (a fiatal kapus az első három hétméterest megfogta!), Lusnyikovék kőkeményen verték vissza a vendégtámadásokat, Perez és Vujin hat-hat, Vilovski, valamint Iváncsik Gergő öt-öt, Ilyés pedig négy góllal terhelte meg az ellenfél hálóját.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Mocsai Lajos kiemelte, védekezésben és támadásban is több alternatívát alkalmaztak, és amikor megtorpant a csapat, sikerült változtatással átlendülni a holtponton. - Jó küzdelemre késztetett minket a lelkesen játszó Szeged, amelynek Herbert kiválásával változtatnia kellett a védekezésén. A sérülések nálunk is csökkentették a variálási lehetőségeket, de úgy gondolom, hogy küzdeni tudásban az eddig tapasztalt jó formát mutatta a csapat. Liszkai Szilveszterrel sokat dolgoztunk az utóbbi hetekben, és a rendkívül pozitív ambíciókkal rendelkező, tehetséges fiatal nem hagyott minket cserben - mondta a veszprémiek mestere, hozzátéve: a keddi találkozón megpróbálják kicsit frissíteni a csapatot. Így aztán valószínűleg az eddig valamivel kevesebbet szereplők is helyet kaphatnak.

A szegediek szakvezetője, Vladan Matic sportszerűen gratulált a hazaiaknak. A szerb edző pozitívumként megemlítette, hogy csapata nem adta fel a küzdelmet és nagy hátrányban is végigharcolta a rangadót. - Egy Veszprém elleni csatában ennél sokkal jobb teljesítményre van szükség, nincs gond, megyünk tovább, kedden szeretnénk kiegyenlíteni a döntő állását - tette hozzá igen tárgyilagosan.

A párharc második mérkőzését ma este 18 órakor játszák Szegeden, az összecsapást a Sport1 tévé az előzőhöz hasonlóan természetesen most is élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!