futsal

2020.01.28. 17:20

A két dél-amerikai játékos mellett egy szerb is érkezik a veszprémi csapatba

A klub történetének első külföldi légiósaival térne vissza a topcsapatok közé az 1. Futsal Club Veszprém.

Horváth Gábor

A képen balról: Caio Matheus, Raimundo Junior, Ovádi Péter, Rajki Tamás és Frank Tamás

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az első ligás együttesnél kedden két brazil és egy szerb játékos érkezését jelentették be.

A tavalyi sikerszezon (bronzérem a bajnokságban, második hely a kupában) után idén gyengélkedik a veszprémi futsalcsapat, amely az alsóházban szerepel majd a rájátszásban. A Magyar Kupában ugyanakkor jó esélye van bekerülnie az együttesnek a legjobb négy közé. A klub kedden sajtótájékoztatón mutatta be új igazolásait, a brazil kettős, Raimundo Junior (26 éves) és Caio Matheus (20 éves) már megérkezett a csapathoz és edzésbe is állt. A szerb Lazar Milosavjevics (21 éves) egyelőre válogatott kötelezettségeknek tesz eleget hazájában.

- Ez a futsalkub 2011-ben indult, és azt gondolom, hogy az elmúlt kilenc év alatt Veszprém és térségének szerves részévé vált. Nagyon büszkék vagyunk rá – köszöntötte a keddi sajtótájékoztató résztvevőit Ovádi Péter országgyűlési képviselő, az 1. Futsal Club Veszprém társadalmi elnöke.

- A vezetőség mindig igyekezett a legjobb döntéseket hozni annak érdekében, hogy a lehető legerősebb legyen a játékoskeret. Az együttes és közönsége egymásra talált és így kialakult egy futsaltársadalom Veszprémben. Mindent megtettünk és megteszünk a fejlődésért, azért, hogy egyre nagyobb célokat tudjunk kitűzni. Az idei szezont tekintve lehet hiányérzetünk, de úgy gondoljuk, hogy jó úton haladunk – fogalmazott Ovádi Péter, hozzátéve: szeretnék lerakni egy eredményes csapat alapjait.

- A magyar átigazolási piac szűk. Ezért úgy döntöttünk, hogy kipróbálunk egy másik utat. Mindenkinek köszönöm az elmúlt években végzett munkát. A jövőt tekintve pedig kérjük a közönség támogatását, hogy elérjük céljainkat. A magyar bajnokság évről-évre erősödik, a legjobbak pedig foglalkoztatnak külföldieket. Mi is azért léptünk ebbe az irányba, mert szeretnénk visszatérni a topcsapatok közé – mondta az országgyűlési képviselő.

Rajki Tamás, az futsalklub ügyvezető igazgatója azzal kezdte, hogy sokat gondolkodtak azon, miként léphetnének előre a csapat jelenlegi helyzetéből.

– Magyar játékost csak klubja hozzájárulásával lehet igazolni télen, ez pedig a nagy konkurenciaharc miatt igencsak nehézkes. Frank Tamással egyeztetve külföldön néztünk körül, bízunk benne, hogy az érkezők a csapat segítségére lesznek. Egyelőre a következő fél évre állapodtunk meg velük. A két brazil fiú mellett a szerb Lazar Milosavjevics-el erősödhet még a keretünk, ő válogatott elfoglaltságai miatt a jövő héten csatlakozhat hozzánk. A légiósok csak a kötelező papírmunkák elintézését követően léphetnek pályára, várhatóan február végétől állnak majd rendelkezésünkre. A rövid távú célunk az, hogy minél jobb helyen végezzünk az alsóházi rájátszásban, ahol kiélezett csata várható. Azt gondolom, hogy az utóbbi időben mutatott teljesítménnyel nem lehet gondunk a biztos bennmaradással. A Magyar Kupában pedig szeretnénk bekerülni a négyes döntőbe.

A képen balról: Caio Matheus, Raimundo Junior, Ovádi Péter, Rajki Tamás és Frank Tamás
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az 1. FCV legközelebb jövő pénteken játszik, a Rubeola FC-t fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjében, az első meccset a bakonyiak nyerték 4-3-ra

- A jelenlegi helyzetünk nem túl rózsás, nem azt vártam, hogy az alsóházban szereplünk – utalt arra Frank Tamás edző, hogy együttesének már nincs esélye kivívni a felsőházi tagságot a rájátszásra. Az 1. FCV az alapszakasz vége előtt két körrel a nyolcadik helyen áll a 10 csapatos NB I-ben. (Az első öt kerül a felsőházba.)

- Már a szezon előtt jeleztem a vezetőségnek, hogy ránk fér az erősítés. Egyrészt azért, mert kicsit kevesen vagyunk, plusz a tavalyi sikerek után kicsit jóllakottá váltak a keret tagjai. Beragadtunk az idei rajtnál, és ez rányomta a bélyeget a szezonra. A légiósok videók és ajánlás alapján kerültek hozzánk, remélem, mielőbb sikerül őket beépíteni – fogalmazott a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában