az állam tartja fenn

2018.02.10. 10:00

Megépül a kézilabda-munkacsarnok Sümegen

Az előzetes tervekkel szemben nem a város, hanem az állam tartja majd fenn a kézilabda-munkacsarnokot is.

Tóth B. Zsuzsa

Végh László polgármestertől megtudtuk, a közelmúltban értesültek róla, hogy nem a várost terheli majd az intézmény fenntartása, hanem a szomszédjában felépült tanuszodához hasonlóan az állam biztosítja a fenntartást határozatlan ideig. Amellett nem könnyűszerkezetes csarnok épül, hanem hagyományos módon, mintegy nyolc hónap alatt készül el az épület. Az ország nyolc pontján épül ilyen csarnok, azokban a városokban, ahol a hely is adott a kivitelezéshez. Sümegen a város biztosítja a területet, egyéb önrészt nem kell állnia.

Végh László polgármester Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A tanuszoda stílusához hasonló kivitelben készül a csarnok, 300 fős lelátóval, a szükséges műszaki és mellékhelyiségekkel. Az építkezés indítását márciusra, áprilisra tervezik, a befejezés időpontja még bizonytalan. A kézilabda-munkacsarnok NB I-es röplabdamérkőzések tartására is alkalmas lesz, sőt, az sem kizárt, hogy a tervezettnél magasabbra építik, hogy akár nemzetközi mérkőzéseknek is helyet adhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!