istentisztelet

2017.10.16. 10:30

Az új közösségi terekért adtak hálát Szentkirályszabadján

Hálaadó istentiszteletet tartottak az új közösségi terek elkészüléséért a helyi református templomban vasárnap.

Marton Attila

Szűcs László lelkipásztor elmondta: hat éve határozták el, hogy a gyülekezet számára közösségi teret hoznak létre Fotó: Nagy Lajos

Szűcs László lelkipásztor kérdésünkre elmondta, az elmúlt évekig nem volt közösségi tere a helyi gyülekezetnek. Hat éve határozták el, hogy ezen változtatnak: először az egykori pince újult meg 2015-re részben a gyülekezeti tagok adományaiból, valamint az Emmi pályázatán elnyert forrásból. A parókia klubszobájának felújítása és udvarának rendezése – térkövezés és pergola építése – a gyülekezeti tagok adakozásával készülhetett el idén. Az új szabadtéri közösségi tér terveik szerint a gyülekezet programjai mellett települési és egyházmegyei rendezvényeknek is otthont adhat a jövőben, emelte ki Szűcs László. Megjegyezte, a felújításoknál arra törekedtek, hogy újrahasznosított és természetes anyagokat használjanak fel a munkálatokban. A lelkipásztor elmondta, a reformáció 500. évfordulója alkalmából több célt tűztek ki és valósítottak meg idén, például a gyülekezeti honlap megújítását és a reformáció öt alapelvét megjelenítő molinók kihelyezését a templomban.

Szűcs László lelkipásztor elmondta: hat éve határozták el, hogy a gyülekezet számára közösségi teret hoznak létre Fotó: Nagy Lajos

Gyarmati Katalin polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a településen új közösségi tér jött létre, amely a helyi civil szervezetek és a falu ünnepi rendezvényeinek is helyszíne lehet.

A felújítási munkálatok elvégzéséért Császár Attila, a Veszprémi Református Egyházmegye esperese tartott hálaadó ünnepi istentiszteletet, amelyen közreműködött a gyülekezet zenekara, és műsort adott a Szilágyi Keresztény Iskola harangegyüttese Albertné Balogh Márta vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!