úszás után

2018.10.02. 15:30

Idegenvezetőnek áll Cseh Laci

Régi ígéretét váltja be a budapesti úszó Világkupa után.

Budapest, 2016. május 23. A két aranyérmet szerző Cseh László úszó a Liszt Ferenc-repülőtéren 2016. május 23-án. Hazaérkezett a magyar úszóválogatott a londoni úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságról, ahol tíz aranyérmet szereztek, és ez minden idők legjobb magyar eredménye. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Megmutatná olimpiai és világbajnok riválisának, Chad le Clos-nak a magyar fővárost a négyszeres ötkarikás ezüstérmes Cseh László, aki a budapesti úszó Világkupán csap össze a dél-afrikai sportolóval.

„Ezzel még adós vagyok Chadnek. A vb után együtt vacsoráztunk, de a városnézés kimaradt” – fogalmazott a Borsnak Cseh.

„Már szóba került köztünk, hogy idén mindenképp elmegyünk valahová. Remélem, most tényleg körbe tudom kalauzolni Budapesten.”

A két jó barát a tavalyi vb-n nagy harcot vívott egymással a 200 méter pillangó döntőjében, végül Chad szerezte meg a győzelmet, Laci pedig másodikként csapott a célba. A magyar úszó azonban most revansot vehet.

Cseh Laci és Chad le Clos a budapesti vizes vb-n 2017-ben
/ AFP PHOTO / François-Xavier MARIT

„Nagyon szeretek a Duna Arénában versenyezni, igaz, a formám még messze van a tökéletestől. Nem is az a célom, hogy érmet szerezzek, inkább az, hogy fokozatosan egyre jobb állapotba kerüljek” – tette hozzá a kétszeres világbajnok, aki a szurkolókról is szót ejtett. –

Az előző Világkupán, Eindhovenben próbáltak nagyszerű hangulatot teremteni a drukkerek, de szerintem messze nem olyan jó a közönség, mint itthon.

Az pedig külön öröm számomra, hogy a feleségem, a családom és a barátaim is kilátogatnak a Duna Arénába.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában