Tapolca

2013.11.02. 10:25

Kitüntetés a honvédelemért

Tapolca/Budapest - A honvédelem ügye érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért a Honvédelemkért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta a honvédelmi miniszter Földi István esperesnek és Vörös Béla vállalkozónak.

Szijártó János

A felterjesztő Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület vezetője, Horváth Gábor tájékoztatása alapján Vörös Béla az egyesületen keresztül került kapcsolatba az MH Dunántúli, majd Tapolcai Kiképző Központtal. Az együttműködése során, a számítástechnika területén számtalanszor nyújtott önzetlen segítséget a helyőrségnek és egyesületünknek is.

Fökdi István, Horváth Gábor és Vörös Béla az ünnepség után



Tevékenységét a honvédelmi miniszter 2005-ben emléktárgy adományozással ismerte el. Az állandó katonai helyőrség megszűnését követően is a katonai hagyományőrzést szívügyének tekintette, folyamatosan segítette az egyesület munkáját (honvédelmet, a katonai hagyományokat megjelenítő kiállítások kiadványok nyomdatechnikai anyagának finanszírozása, honlap üzemeltetés).

Többek között jelentős anyagi támogatásának köszönhető az egyenruha kiállítás létrehozása, de jelentős anyagi támogatást nyújtott a májusban nagysikerrel megrendezett I. Országos Hadi Kulturális Fesztivál szervezéséhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!