Tapolca

2014.05.08. 07:56

Bringás reggeli a téren

Tapolca - Friss pékáruval, teával várták a bringásokat csütörtökön reggel a Köztársaság téren. Az immár hagyományosnak mondható kezdeményezést ezúttal is sokan örömmel vették.

Szijártó János

A szervezők a városi kerékpársávnál szólították meg az arra elhaladó bicikliseket és összességében, az invitálásnak engedve, mintegy százan meg is álltak egy gyors reggelire. A helyszínen Gerencsér Barbara munkatársunk érdeklődésére elmondta, hogy az országos programhoz kapcsolódva évente két alkalommal rendeznek "bringás reggelit" Tapolcán.

Csetey László és Kassai Balázs a bringás reggeli két résztvevője. Mindketten rendszeresen kerékpároznak, így még véletlenül sem hagyták volna ki ezt az alkalmat (Fotó: Szijártó János)

A mostani esemény a tavaszi szezonindító, míg ősszel az európai mobilitási héthez kapcsolják a programot. A kezdeményezés természetesen a kerékpározás népszerűsítését, az egészséges életmód, a mozgás megkedveltetését szolgálja. Az eddigi tapasztalatok szerint évről évre többen ülnek kerékpárra, ami minden bizonnyal az országos és helyi szinten rendszeresen megtartott rendezvényeknek is nagyban köszönhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!