Veszprém

2013.01.09. 19:15

Munkaanyag ez a költségvetés

Veszprém - Sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika (LMP) veszprémi szervezete az önkormányzat költségvetéséről szerdán.

Marton Attila

Gertsmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője elmondta, a novemberben elfogadott költségvetési koncepció kevés támpontot nyújt, a pénzügyi iroda vezetőjét idézve úgy fogalmazott, "ennyire munkaanyag jellegű előterjesztés még nem volt, mint a mostani".  A bizonytalanságokat részint az okozza, fűzte hozzá a képviselő, hogy az önkormányzat adósságának részbeni állami átvállalásával kapcsolatos egyeztetéseket június 30-ig kell lefolytatni.

A képviselő szerint a költségvetés összeállítását szinte teljesen az alapoktól kell kezdeni, ezért a február végéig tartó folyamathoz öt szempont érvényesítését tartja szükségesnek a veszprémi LMP. Azt szeretnék, ha érdemi egyeztetéseket folytatna az önkormányzat a költségvetés által érintett szereplőkkel, például szakmai szervezetekkel és érdekképviseletekkel.

A fejlesztéseknél a gazdaságosság és fenntarthatóság figyelembevételét javasolják, harmadik szempontjuk szerint a helyi kis- és középvállalkozások helyzetbe hozását is érvényesíteni kellene a költségvetésben.

Álláspontjuk szerint a szociális területet kiemelten kellene kezelnie a költségvetésnek, valamint az önkormányzati ingatlanvagyont meg kellene tartania és hatékonyan kellene hasznosítania a városnak. Utóbbival kapcsolatban Gertsmár Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly egy nem  kellően átgondolt ingatlaneladás-sorozat zajlott Veszprémben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!