Veszprém

2014.02.04. 16:50

Családbarát intézkedéseket javasol az LMP

Veszprém – A kormányzati és helyi vezetők által hangoztatott családbarát kifejezés elsősorban csak arculati elem, hangzott el az LMP keddi sajtótájékoztatóján.

Marton Attila

Gertsmár Ferenc, a párt veszprémi önkormányzati képviselője szerint Veszprém megye decemberben elfogadott területfejlesztési koncepciójában is hiába szerepel célkitűzésként a települések „családbarát” fejlesztése, mert a megvalósítás csak kisebb részben érinti a valódi problémákat. Az ökopárt politikusa szerint a kisgyermekes családokat a mindennapokban sújtó nehézségek a részmunkaidős munkahelyek bővítésével és támogatásával, a lakáshelyzet javításával, a bölcsődei és óvodai ellátás bővítésével és elérhetőségük javításával, valamint a kismamabérlet helyi közösségi közlekedésben történő bevezetésével és a járdák akadálymentesítésével lennének orvosolhatók. Az LMP politikusa hozzátette, reméli, hogy Veszprémben a közeljövőben megvalósulhat a családbarát város mintaprojekt, s annak végrehajtásakor az imázsépítés helyett a városvezetés figyelembe veszi majd a családok szempontjait is. Ehhez arra volna szükség, hogy a projekt elindítása előtt átfogó felmérést készítsenek az érintettek körében, jegyezte meg a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!