Veszprém

2014.04.11. 18:45

Az ügyvédek is felkészülnek az új jogszabályokból

Alapvető érdekünk, hogy a tárgyalóteremben az ügyvédek is jól ismerjék a Büntető törvénykönyv (Btk.) és a Polgári törvénykönyv újdonságait, amihez a bírák minden segítséget megadnak.

Kovács Erika

Ezt mondta dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit, a Veszprémi Törvényszék elnöke a bíróságon szervezett előadás-sorozat megnyitóján pénteken a zsúfolásig megtelt dísztárgyalóban.

Dr. Varga Attila, a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara nemrég megválasztott új elnöke kezdeményezte az előadásokat, mert úgy véli, az összehangolt munka miatt nagyon lényeges az újdonságok pontos ismerete. Dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit üdvözölte a felkérést, és utalt arra is, hogy a március 15-én életbe lépett újdonságokra megyénkben a bírák és titkárok felkészítése sikeresen megtörtént. A képzések azóta is folyamatosak a Veszprémi Törvényszéken. Az elnök kiemelte: kiváló az együttműködésük a kamarával, és örömmel fogadták el a felkérést az ügyvédi tájékoztatására.

Pénteken dr. Varga Gábor, a törvényszék büntető kollégiumának vezetője ismertette a Btk. újdonságait. Legközelebb a Ptk.-ról beszélnek bírák és ügyvédek a törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!