Veszprém

2014.10.17. 18:50

A képviselők átvették megbízólevelüket

Veszprém - Beiktatták pénteken a polgármestert és az október 12-i választáson győztes önkormányzati és kisebbségi képviselőket.

Balassa Gergő

A helyi választási bizottság elnöke, Kovács Gergely péntek reggel adta át Porga Gyula polgármesternek és a mandátumot szerzett képviselőknek a megbízólevelet. Ezt azok a városatyák vehették át, akiknél az október 12-i választási eredmények jogerőssé váltak. A Veszprém Megyei Területi Választási Bizottság csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy Veszprém 3. egyéni választókerületében a helyi önkormányzati képviselő-választás eredményes volt, a megválasztott képviselő Stigelmaier Józsefné (FIDESZ -KDNP).

 

Strenner Zoltánnak adja át a megbízólevelet Kovács Gergyely (Fotó: Penovác Károly)

Újraszámolták a szavazatokat, megállapították, hogy a másik jelöltre, Molnár Ernőre leadott egyik voks érvénytelen volt, így megszűnt a szavazategyenlőség, a mandátum Stigelmaier Józsefnét illeti meg. A határozat ellen október 19-én 16 óráig lehet bírósági felülvizsgálati kérelmet benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!