Veszprém

2015.11.09. 20:46

Természetjárók találkoztak

Veszprém – Idén is meghirdette hagyományos Ajka–Veszprém bakancsos évadzáró találkozóját a két megyei város természetjáró-szervezete. Ezúttal a Márkó és Hárskút közötti Kis-Bükk-tetőn álló Fekete István kilátót és környékét választották találkozásuk helyszínéül.

Jákói Bernadett

Minden évben más tájegységre hívják a természetjárókat, bakancsos turistákat, hogy megismerjék és népszerűsítsék megyénk turisztikailag kevésbé ismert kirándulóhelyeit. A Márkóról Hárskútra vezető országút mellett haladó P+ turistaúton könnyen megközelíthető tanösvénnyel és kilátóval kiépített magaslati pont a környék egyik legszebb panorámáját tárja a kirándulók elé.

Dürgő Ágnes elnök Ajka város természetjáróinak nevében köszönti a résztvevőket a kilátó tövében
Fotó: Jákói Bernadett

A két város szervezői nevében Hartig Judit Veszprém, Dürgő Ágnes Ajka város képviseletében mondott köszöntő beszédében kiemelte, hogy a találkozó immár több mint 20 éve a közös túrák jegyében a barátságról, az együttműködő hagyományápolásról, valamint a természetjárás népszerűsítéséről szól, s ami cél a jövőben is. Mag Éva, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség elnöke elmondta, hogy a megyénken áthaladó Országos Kéktúra projekt idei felújítási munkálatai sikeresen befejeződtek, megköszönte az abban részt vevő megyei civil természetjárók közreműködését. Fontosnak tartja, hogy sikeres együttműködő munkakapcsolatot alakítottak ki a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesülettel is, amelynek kapcsán 2016-ban teljes egészében megújulhat a Herend–Bánd közötti térség turistaút-hálózata.

Az ide érkező természetbarátok Herendről, Márkóról – természetesen gyalogolva – közelítették meg a helyszínt, ahol a hivatalos programok mellett a környék nevezetességeit megismertető turistatotó, játékos szabadtéri feladatok, sportjátékok várták a kicsi-nagy bakancsosokat egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!