A forradalom mártír tanárja

2018.01.08. 12:00

Brusznyai Árpádra emlékeznek a Megyeház téren és a Hangvillában

Az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi mártírjára, Brusznyai Árpádra emlékeznek január 9-én.

Balla Emőke

A Megyeház téri megemlékezés és koszorúzás után a résztvevők idén is elhelyezhetik az emlékezés mécseseit Fotó: archív / Balogh Ákos

Brusznyai Árpádot, a veszprémi Lovassy László Gimnázium egykori tanárát, a Veszprém Megyei Forradalmi Tanács elnökét 1958. január 9-én kivégezték és jeltelen sírba temették. Halálának 50. évfordulójára a Védegylet Veszprémért Egyesület közadakozásból emlékművet állított a Megyeház téren. A Védegylet Veszprémért és Veszprém város önkormányzata megemlékezést szervez január 9-én, kedden 17.30 órakor a Brusznyai-szobornál.

A Megyeház téri megemlékezés és koszorúzás után a résztvevők idén is elhelyezhetik az emlékezés mécseseit Archív fotó: Balogh Ákos

A megjelenteket Bélafi László, a Védegylet alapító elnöke köszönti, ünnepi beszédet mond Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

Szintén ezen a napon, január 9-én 16 órakor a Hangvilla kávézójában mutatják be a Brusznyai-tanulmányok, Brusznyai-dokumentumok és a Brusznyai Árpádné Honti Ilona Naplója című könyvet a Brusznyai Alapítvány szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!