Veszprém

2013.05.20. 20:28

Ünnepel a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület

Veszprém - Gazdag programsorozattal ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület.

Balla Emőke

Veszprém és Rovaniemi 1974-ben kötött testvérvárosi szerződést, a finnbarátok 1983. május 11-én alapították meg a Magyar-Finn Baráti Klubot, szervezeti átalakulás után 1989-ben jött létre a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület.

Az alapításra és alapítókra magyarok és itt tanuló finnek az elmúlt héten a Jendrassik-Venesz Középiskolában emlékeztek. A jubileumi ünnepség  kiállítással, köszöntőkkel, előadással  május 24-én, pénteken lesz a Városházán. Ahogyan tavaly, idén is programot szervez a finn tiszteletbeli konzulátus a Villa Medici kertjében. Lappföldtől Székelyföldig címmel Tímár Vera, az egyesület tiszteletbeli, örökös elnökének Finnországból érkező vendégei, Merja Leinonen, a lappföldi Sodankyl„ település kulturális titkára és Kreetta Alatalo mesélnek május 21-én, kedden 18 órakor. Május 23-án, csütörtökön 18 órakor pedig dr. Szoboszlay András mentőorvos, baleseti sebész, az egyesület elnöke beszél finnországi tapasztalatairól, élményeiről, a katasztrófavédelemről.

A Magyar-Finn Társaság május 25-én Veszprémben tartja választmányi ülését. Május 26-án, vasárnap a tiszteletbeli konzulátuson szerveznek finn napot, többek között a litéri Zöldág táncegyüttes programjával, az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda óvodásainak előadásával, kézműves sarokkal, filmvetítéssel, vásárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!