Veszprém

2014.06.19. 16:50

Vakáció az óvodában

Veszprém - Megkezdődtek a héten az óvodai szünetek is, a megyeszékhelyen felváltva zárnak be az intézmények.

Marton Attila

A veszprémi Csillagvár Waldorf Óvodában az évet lezáró nyárünnepet szerveztek csütörtökön. A hagyományos búcsúztatón az óvodapedagógusok a szülők segítségével játékokat készítettek a gyerekeknek. A délelőtti színes programok között lufifújás és agyagozás is szerepelt, és a gyerekeket ilyenkor egy feldíszített virágkapu fogadja óvodába menet, mondta érdeklődésünkre Tankovicsné Elek Valéria intézményvezető. A szeptembertől első osztályt kezdő ovisokat már szerdán elbúcsúztatták. Az óvónők a nyárünnepen előadták Csipkerózsika történetét bábjátékkal, késő délután a családokkal együtt tábortűz mellett, dalokkal köszöntek el egymástól és az óvónőktől a gyerekek.

A város többi óvodájához hasonlóan öt hétre bezárnak, majd nyitás után az intézménybe járó gyerekek mellett a körzet óvodáiba járókat is fogadják. A nyitást és a zárást összehangolják, mondta az intézményvezető, aki hozzáfűzte, a nyári szünetben nagyszabású felújítás veszi kezdetét náluk, augusztusra megújulnak a csoportszobák.

 

Angyal Éva, az önkormányzat közjóléti irodájának vezetője elmondta, a városban a tagóvodákkal együtt 13 intézmény működik, ezek június 16. és augusztus 25. között tartanak négy-, négy és fél hetes szünetet. Hozzátette, arról, hogy melyik intézmény mikor zár be, a közjóléti bizottság januárban döntött. Az iskoláknak a nyári szünetben nem kell kötelező napközit szervezniük, de több olyan iskola is van, amelyik él a lehetőséggel, míg az önkormányzat négyhetes tábort szervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!