Belföld

2009.01.15. 03:29

A jégeső fogságában - Rendkívüli időjárási körülmények

<b>Megyei körkép</b> - Szerdán reggel hét órára kritikus útviszonyok alakultak ki a megyében. A pápai polgármester, mint a helyi védelmi bizottság elnöke délelőttre leállíttatta a helyi tömegközlekedést.

Mátételki András

Erről lapunknak Váradi Károly nyugállományú ezredes, a megyei védelmi bitottság titkára számolt be. Hozzátette, különösebb intézkedésekre nem volt szükség, mert tömegek nem maradtak az utakon, egy kivételével súlyos balesetek sem történtek.

Ezt erősítette meg Nagy Péter főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem ügyeletese: tizenkét alkalommal mentek ki a tűzoltók, mert árokba csúsztak személygépkocsik, illetve kamionok. Míg délelőtt piros riasztás volt érvényben, estére már csak narancssárga, s ez várható csütörtökre is.

Szerda hajnaltól folyamatos volt az ónos ködszitálás és eső, de hódara is hullott Veszprém megyében - mondta érdeklődésünkre Sümegi Péter, a Magyar Közútkezelő Kht. regionális főmérnöke. 

Az észak-dunántúli régióban tegnap folyamatosan dolgozott 96 saját és 26 bérelt sószóró, hogy megszüntessék a síkosságot. Az üzemmérnökség dolgozói tizenkét órás váltásban dolgoznak, összesen százharmincan. Egy nap alatt 600 tonna sót terítettek el a négy megye útjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!