Bulivan

2010.06.28. 09:43

A Korn bojkottálja a British Petrol-t

A közelmúltban történt amerikai olajkatasztrófa miatt a British Petrol nevű kőolajipari cég elleni bojkottba kezdett a Korn zenekar. A nu-metal egyik legismertebb formációja egy közleményben tudatta, hogy a turnéja során egyetlen járművébe sem fog a British Petrol kútjain tankolni.

Gyuricza Ferenc

Mint az közismert, a British Petrol egyik fúrótornyának műszaki problémái miatt kőolaj ömlött a tengerbe, s a szennyeződés teljesen elárasztotta Louisiana állam partvidékét. A Korn tagjai szerint a felelősség egyértelműen az olajipari céget terheli, ezért kezdeményeztek ellenük bojkottot.

- El akarunk küldeni egy üzenetet az olyan vállalatoknak, mint amilyen a British Petrol - mondta a Korn énekese, Jonathan Davis. - Azt szeretnénk elérni, hogy a jövőben több megelőző intézkedést tegyenek. A szigorúbb büntetést is támogatjuk, hiszen ezzel arra lehet sarkalni a cégeket, hogy törekedjenek a katasztrófák elkerülésére. Ez nekik is érdekükben áll majd, vagyis nincs szó másról csupán egyszerű üzleti érdekről, egyszerű kapitalizmusról.

Még több zene!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!