Jégpálya a Tési-dombon - Villanyfényben is korcsolyázhatnak

<b>Várpalota</b> - Ingyenes jégpálya nyílik szombaton a település <em>Tési-dombi</em> városrészében.

Szabó Péter Dániel

Két napja hízlalják a jeget a Városüzemeltetési Igazgatóság szakemberei a tavaly felújított Tési-dombi sportpálya szomszédságában, illetve a Vásárhelyi Általános Iskola udvarán, hogy szombattól bárki ingyen korcsolyázhasson Várpalotán.  

Már tavaly is felmerült a korcsolyapályák létesítésének ötlete, ám a viszonylag enyhe tél ezt nem tette lehetővé. Az idei januári hideg azonban alkalmas arra, hogy a nyáron átadott sportpálya melletti 20x50 méteres területe, valamint az iskola udvarán természetes jégpályát hozzunk létre.


40 köbméter vízből lesz jégpálya
(Fotó: Andrónyi András)

A nagyobb kényelem érdekében padokat és szemeteseket is elhelyeztünk a pálya mellett, mondta el kérdésünkre Szederkényi Attila, a városüzemeltetési igazgatóság vezetője.
 
A Tési-dombi jégpálya hét minden napján várja majd a vendégeket, a városüzemeltetési igazgatóság szakemberei pedig két nagy teljesítményű reflektort is telepítenek majd, hogy reggeltől egészen késő estig korcsolyázhassanak a téli sportok kedvelői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!