Zuhanyozzunk fürdés helyett!

<b>Veszprém</b> - A lakossági energiafelhasználás érdekében indított kampányt az Európai Bizottság pénzügyi forrásaiból a Külügyminisztérium és a zöldtárca. Zöld infonapokkal és gerillaakciókkal váltanának szemléletet.

Németh F. Bernadett

Az éghajlatváltozás elsődleges oka az óriási mértékű szén-dioxid kibocsátás, melynek több mint egyharmadát a lakossági energiafelhasználás okozza, ezért indították a kampányt. 

A hazánkban elfogyasztott energia 38 százalékát a lakosság használja fel, ennek is több mint kétharmadát az épületek fűtéséhez és a melegvíz előállításához. 

A kampány keretében a főváros és tíz vidéki város forgalmas pontjain Kapcsold k(i) figurák adnak energiatakarékossági tippeket az állampolgároknak. 

A négyhetes kampány az ország lakosságát személyes találkozások, rendezvények, tájékoztató anyagok, és az internet segítségével szeretné mozgósítani. Sajnos a Zöld infonapok keretében egyetlen Dunántúli városban sem kampányolnak, a Gerillaakciónak nevezett programban pedig Veszprém nem szerepel. 

Azért a kampányon kívül is érdemes megfogadni néhány  nem újkeletű tanácsot: húzzuk ki a mobiltelefon töltőjét a konnektorból, ha nem használjuk, szereljünk be energiatakarékos égőket és háztartási eszközöket, tekerjük néhány fokkal lejjebb a fűtést, ha nem tartózkodunk a lakásban, dolgozzunk természetes fénynél és zuhanyozzunk fürdés helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!