Távozott a cégvezető

Siófok – Előre bejelentett szándékának megfelelően távozott posztjáról a Balatoni Halászati Zrt. elnök-cégvezetője. Többek között erről is döntött a társaság közgyűlése.

Tremmer Tamás

Már több, mint egy éve a levegőben lóg a Balatoni Halászati Zrt. átalakulása. A folyamat nem minden zökkenő nélküli, amit jelez több olyan igazgatósági ülés és közgyűlés, ahol képtelenek voltak döntést hozni. Most azonban megtört a jég.

A BH Zrt. mai közgyűlésén a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő úgy döntött, többszáz millió forintos kölcsönt nyújt a részvénytársaságnak, amiből meg kell oldani a cég átalakítását. 

Ez oly módon fog történni, hogy az anyacégből kiválik egy, a Balatonnal kapcsolatos közfeladatokat (halászat, horgászat) ellátó társaság. Az anyacég pedig a piaci tevékenységeket viszi tovább. Ha az átalakulás menetrendjére a májusi közgyűlés is rábólint, július elsejétől megkezdheti tevékenységét a két önálló társaság.

Az átalakulás természetes velejárójaként személyi kérdések is felmerültek. Ahogy arról lapunkban korábban már beszámoltunk, a társaság első embere, Kiss György Károly tavaly év végén kérte felmentését a cégvezetői feladatok ellátása alól. 

Erre most rábólintott a közgyűlés, méghozzá oly módon, hogy az igazgatóságból is visszahívták. Döntésük értelmében Kiss György Károly végleg elköszön a társaságtól, április 3-i hatállyal az igazgatósági elnöki, másnap pedig a cégvezetői poszttól vesz búcsút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!