Új vezetők több intézmény élén

Veszprém - Több olyan oktatási intézmény élére is új vezetőt választottak a megyei közgyűlés képviselői, ahol csak egy jelentkező volt a megüresedő posztra.

Győrffy Árpád

A várpalotai Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény élére az eddigi igazgatót, Pócsik Józsefet választották újabb öt évre. 

A balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium igazgatói helyére az intézmény egyik tanára, Hámoriné Duna Katalin pályázott. 

A jelentkező a közgyűlés mindkét oldaláról több kérdést kapott, majd 31 igen szavazattal 4 tartózkodás mellett elnyerte a státuszt öt évre. A nyugdíjba vonuló korábbi vezető, Mahlerné Csángó Mária címzetes igazgatói címet kapott.
 
A balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium vezetésével öt évre a tavaly egy éves megbízást kapott Kovácsné Fodor Veronikát bízták meg. 

A fűzfői Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium élén a következő ciklusban is az eddigi igazgató, Turi Sándor áll. 

Hasonló volt a helyzet a pápai Petőfi Sándor Gimnázium igazgatójának megbízásánál is. Itt a szintén egyedüliként induló eddigi vezető, Huszár Endre nyerte el ismét a posztot. 

Nem született eredmény a balatonfüredi Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium igazgatói helyének betöltésénél. 

A város által és szakmai oldalról az agrárkamara által támogatott Szigethi Csaba igazgatóhelyettest a megyei képviselők kizárták a versenyből, mert néhány hét híján nem rendelkezett a kiírásban megkövetelt 5 éves pedagógus szakmai gyakorlattal. 

Ő meg sem jelent az ülésen. Eljött viszont a másik jelentkező, Vinczéné Doroszi Terézia Mária, aki viszont csak 3 igen szavazatot kapott 10 nemmel és 24 tartózkodással szemben, így ő sem nyerte el a helyet. 
 
Eredménytelenül zárult a Veszprém Megyei Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatójának megbízására kiírt pályázat is. Az eredetileg induló három jelölt egyike visszalépett. 

A szakalkalmazottak által támogatott Németh Péter, az eddigi igazgatóhelyettes nem vett részt az ülésen. Végül ugyanúgy csak 11 igen szavazatot kapott, mint a másik jelentkező, Kaiser Márta Alexandra, a jelenlegi igazgató. A új pályázat lebonyolításáig Kaiser Márta megbízottként vezeti az intézményt.

A Bánki Donát Szakképző Iskola és Kollégium igazgatói állására kiírt pályázatot az "időközben megváltozott körülményekre tekintettel" visszavonták, és az új pályázat lebonyolításáig Nagy Zoltánt, az intézmény jelenlegi igazgatóját bízták meg ismét a vezetői feladattal.

A közgyűlés támogatta megyei kórház mintegy ötmilliárd forint nagyságú pályázatát. A dr. Rácz Jenő főigazgató által ismertetett, több variációban készülő projekt eredményeként átalakulna, illetve összevonásra kerülne több, ma önállóan működő egység. 

Az ülésen több mint egy órán volt terítéken a másfél éve kibocsátott kötvény ügye. Mint kiderült a képviselők - legalábbis az ellenzéki szocialisták néhány napja értesültek a pénzügyi tranzakció súlyos feltételeiről. 

A hol tragikus, hol bohózatba illő hangulatú ülésen több más mellett még arról is tartottak ügyrendi szavazást, hogy megtapsolják-e Talabér Márta alelnököt egy a tüzek elleni kimagasló tevékenysége miatt kapott kitüntetéséért. Az igenek győztek.
 
(Fotók: Győrffy Árpád)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!