Vívótermet adtak át Balatonfüreden

Balatonfüred - Vívótermet avattak a közelmúltban az Eötvös Lóránd Általános Iskolában, ami a Balaton Isover Vívóklub helyi bázisa lesz.

B. Virág Rita

Borosné Eitner Kinga, a vívóklub elnöke elmondta, az egyesület első sikereinek bázisa Tapolca volt, ahol 2000-ben adták át a vívótermüket. Rá egy évre Keszthelyen avatták fel a vívóklub helyiségét. A füredi pedig a harmadik alappillére a klubnak.

Az Eötvös iskolában délelőtt a diákok, délután pedig a vívó csemeték veszik birtokba a létesítményt, amely a sportág minden követelményének megfelel. A délutáni tréningeket Szűcs Ervin szakedző irányítja.

Az átadó ünnepségen megjelent többek között Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Erős János, a Magyar Vívószövetség elnöke, Kulcsár Győző, szövetségi kapitány, valamint dr. Bóka István, füredi polgármester is.

Bóka István arra kérte a diákokat és vívókat, becsüljék meg, hogy ilyen kiváló körülmények között készülhetnek, ami nagyságrendekkel jobb lehetőséget biztosít számukra a kitörésre, mint elődeiknek. Ott volt Rédli András, a Balaton Isover Vívóklub egyik legkiválóbb válogatott vívója, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok sportoló is.

A termet Borosné Eitner Kinga, dr. Bóka István, Lasztovicza Jenő, Császár László, Tapolca polgármestere, valamint Ruzsitz Ferenc, Keszthely polgármestere együtt adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!