Jobban előkészítik a döntést - Testületi ülés Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő - A város képviselői később döntenek arról, hogy vállaljanak-e kezességet a Lurkóland felépítéséhez szükséges hitelért.

Győrffy Árpád

A képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén kisebb vita után tűzték napirendre Szanyi Szilvia képviselő javaslatára az ügyet.

A tárgyalást nem támogató Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester többek között kifogásolta, hogy azt sem tudják milyen feltételeket kellene vállalni az önkormányzatnak. A testület többsége ennek ellenére a napirendre tűzés mellett döntött.

Oláh Miklós, a településfejlesztési bizottság elnöke a vitában elmondta, hogy szerinte az önkormányzat jelenlegi anyagi helyzetében nincs lehetőség egy ilyen teher vállalására, de az érintettek közötti párbeszéd koordinálásával mégis segíteni tudnák a projekt megvalósulását. A polgármester arra emlékeztetett, hogy szabályaik szerint nem is tárgyalhatnának az ügyről, amíg az nem kerül az érintett bizottságok elé.

A képviselők végül úgy döntöttek, hogy bizottsági előkészítést kérnek, s egyúttal felkérték a polgármestert, hogy kezdeményezzen és folytasson tárgyalásokat a megvalósításban érintett szervezetekkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!