Kistérségi intézmény a szociális ellátáshoz

Veszprém - Kistérségi fenntartásba kerül és két település kivételével a veszprémi kistérség egész területére kiterjed az illetékessége januártól az időskorúak teljes körű szociális ellátását biztosító Egyesített Szociális Intézménynek.

Győrffy Árpád

A megyei jogú város eddigi intézményének átvételéről pénteki ülésen hozta meg záró döntését a kistérségi társulás. Az eredetileg szintén csatlakozni akaró herendi és hárskúti képviselők, a jelentős anyagi többlet kiadás ellenére, közben mégis az önállóság megtartása mellett döntöttek.

Köbli Miklós, a társulás elnöke ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy senki előtt nem zárják le a kapukat, később is szívesen fogadják a két települést.

A kistérségi tanács támogatta azt is, hogy a Családsegítő Szolgálatot és a kapcsolódó intézményeket működtető társuláshoz Nagyvázsony, Mencshely, Pula, Vöröstó is csatlakozzon, és a jövőben ezek a községek is a közös intézmény keretében tegyenek eleget szolgáltatási kötelezettségüknek.

Arról szintén döntöttek, hogy elindítják a közbeszerzési eljárást a szabad energiapiacra való közös kilépéshez. A tervek szerint a jövő évtől közösen szereznék be a közintézmények fűtéséhez, világításához szükséges gázt és áramot. Veszprém gesztorságával országosan az elsők között jönne létre ilyen kistérségi modell.

A polgármesterek tárgyaltak arról a javaslatról, hogy a társulás munkaszervezetének elhelyezéséhez az eddigi bérlés helyett saját ingatlant vennének.

Dr. Francia Ferenc, a munkaszervezet vezetője elmondta, hogy az inflációval folyamatosan emelkedő bérleti díjak összege négy-öt év alatt annyit tesz ki, amelyből már megfelelő saját ingatlant vehetnének.

Az előkészítési tennivalók bonyolultsága miatt most mégis a jelenlegi bérlet fenntartása mellett döntöttek - egy az eddiginél alacsonyabb díjért -, de közben megkezdik a vásárlás előkészítését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!