Éjjel vette át a kórházat a város (fotóval, videóval)

Tapolca - Az április harmincadikáról május elsejére virradó éjszakán Császár László polgármester és a tapolcai képviselő-testület több tagja, valamint Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő táblacserével indította a működtető-váltást a kórházban.

Szijártó János

Az akció pontban éjfélkor kezdődött a létesítmény bejáratánál.

Április 30-án éjféltől a tapolcai önkormányzat nonprofit kft.-je működteti a kórházat, ugyanis dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter aznap délután katasztrófahelyzetet hirdetett a folyamatos működés érdekében.

Ez lényeges feltétele a folyamatos működésnek, hiszen a nonprofit kft. még nem rendelkezik minden szükséges engedéllyel, "katasztrófahelyzet" esetén viszont lehetőség nyílik annak menetközbeni rendezésére, ha erre a feladatra konkrét felkérést kap a hatóságtól. A tapolcaiak megkapták ezt a felkérését, a Medisyst itteni tevékenysége lejárt.

Erről az éjszaka folyamán a Medisyst Kft. tulajdonosaként jelen lévő Kern József, és dr. Németh Attila kórházvezető is személyes tájékoztatást kapott dr. Bujdosó László regionális tisztifőorvostól.

Tehát 2010. május 1-től már nem Medisyst Kft., hanem a város üzemelteti a létesítményt, az igazgatói székben dr. Németh Attilát dr. Flórián Csaba váltja. A dolgozók és betegek elvileg az átadás-átvételből semmit nem érzékelnek.

A helyszínen készült felvételünket letöltheti itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!