Legyőzött akadályok - Állatorvosok az emberek egészségéért

Veszprém - Ügyfélként foglalt helyet a veszprémi kormányablaknál dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára.

zaol.hu

A kormányablaknál nem időzőtt sokáig dr. Szabó Erika államtitkár, hanem átment a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságához, ahol hivatalosan átadták az akadálymentesített épületrészt. Az ünnepségen az államtitkár asszony elmondta, hogy az emberek életében csakúgy, mint a közigazgatási rendszer átalakításában, számos akadály lehet, amit le kell győznünk.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott elmondta, hogy az épület akadálymentesítésére 28 millió forint támogatást nyertek. Ezt az összeget ötmillióval ki kellett egészíteni, ennyibe került az a huszonnégy alapozó oszlop, amit el kellett helyezni az épület alatt.

Dr. Leitold József, az igazgatóság vezetője arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az állatorvosok kétszázötven éve a járványok terjedésének megakadályozásán dolgoznak. Az utóbbi időben az állatvédelem és az élelmiszer-biztonság is nagyon fontos szerepet kap a munkájukban. Főleg az utóbbi két témában keresik fel sokan őket, köztük kisgyermekesek és fogyatékkal élők.

Az új épületrészt és kulcsait Boros László, a Zalai Általános Építési Vállalkozó (ZÁÉV) Zrt. főmérnöke, projektmenedzser adta át a kormánymegbízottnak, aki a kulcsokat azonnak továbbadta az igazgatóság vezetőjének. Az új fogadóteret a régi, használaton kívüli kazánházból alakították ki.

 

Nincs a  világon még egy ilyen gyakorlat

Dr. Szabó Erika elmondta, hogy a világon egyedülálló az a kormányzati gyakorlat, amit a kormányhivatalok kialakításával létrehoztak. Ugyan Franciaországban is együttműködnek a különböző hatóságok, de pontosan olyan, mint nálunk, sehol sincs. Itt ugyanis a hatóságok egy igazgatás alá is  tartoznak és együtt is működnek hatóságként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!