Báli frizurák ideje - Tépett, laza, kócos, elegáns és romantikus

<b>Napló</b> - Az év utolsó napja talán az egyetlen olyan ünnep, amelyen minden frizura megengedhető -persze alkalomtól, kortól és hajtól is függően. Nyilvánvaló, hogy zöldbe és lilába játszó, tarajos punkos hajjal nem illendő megjelenni egy elegáns bálon, de ugyanúgy nevetségessé válhatunk egy kontykreatúrával a baráti bulin.

Deák Dóra

A frizura feltűnősége azonban minden óévi búcsúztatón íratlan követelmény. A hosszú hajúaknak van talán a legkönnyebb dolguk: készíthetnek csavarók ésvagy hajsütővas segítségével romantikus loknikat, vagy kontyba tűzhetik a hajukat, s a frizurát megbolondíthatják egy-két csillogó csattal. 

Ez utóbbi esetben érdemes az esemény előtti napon hajat mosni, hogy ne szálljon annyira.

Előfordulhat, hogy a hétköznapokon frufrut viselünk, de a szilveszteri bulizásban nem szeretnénk, ha izzadt homlokunkhoz tapadna. Ebben az esetben egy apró gyöngyökkel díszített, a ruha színével harmonizáló hajpántot viseljünk. 


A frizura feltűnősége az óévbúcsúztatón íratlan követelmény
(Fotó: archív)
 


A szabaddá vált homlok a nyílt tekintet előszobája. A tarkón egyszerűen összefogott és visszahajlított lófarok királynői eleganciát sugároz, persze megfelelő hajcsatokkal feldobva.

Természetesen nem csak a hosszú hajúaké a világ és a táncparkett. A kócosra vagy tépettre vágott frizura ugyan- olyan hódító lehet, különösen, ha mondjuk a csapzott, ferde frufru a fejtetőn loknikba megy át. 

Ma trendi a póthaj viselése, amelyet a fodrászok beépítenek a saját hajba. Még mindig divat az egyik szemet némileg takaró hosszúra vágott fél-frufru, amely csábos és titokzatosságot kölcsönöz a viselőjének. Az aszimmetrikus elválasztás kifejezetten érdekessé, feltűnővé teszi az arcot.

Nincs tehát olyan haj, legyen hosszú, rövid, egyenes, hullámos vagy göndör, amelyből kisebb trükkökkel ne lehetne alkalmi frizurát varázsolni. A hajlakkra még a dróthajúaknak is szükségük van, különben elszabadulnak a jól befésült tincseik, s oda a frizurakreáció. 

Apropó: a csillámló hajlakk szinte kötelező a szilveszteri mulatságokon. Ha vékony szálú, tartás nélküli a hajunk, a frizura elkészítése előtt használjunk hajtőemelő habot. Ne feledjük: a stílus maga az ember.

Sok mindent kell tehát figyelembe vennünk, ha szilveszterkor társaságba megyünk. A frizura megválasztásánál nemcsak az számít, hogy hová készülünk, hanem gondolnunk kell a korunkra és az egész öltözékünkre tetőtől talpig, a kiegészítőkről nem is beszélve. 

Mindezeknek ugyanis a személyiségünkkel és egymással is tökéletesen harmonizálnia kell.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!